2019 Top 100 klubja

- 3 perces olvasmány

Az International Nightlife Association idén ötödjére is összeállította az általa 100 legjobb klubnak vélt szórakozóhely listáját. Az elismerő címre ezúttal 34 ország több száz klubja pályázott, viszont a tavalyi évhez hasonlóan idén is az ibizai szuperklub a Hi Ibiza került ki győztesen. Második lett a Dubai-ban található Cavalli Club, míg a harmadik, a szintén Ibizán található Ushuaia Ibiza Beach Hotel lett.

A rangos listán a legtöbb klubbal Spanyolország büszkélkedhet, ami számszerűsítve 22. Őket követi az Egyesült Államok 21 klubbal, majd pedig Olaszország, akik 4 klubbal szerepelnek. Érdekes kérdést vett fel hogy a teljes rangsor tekintetében valóban lehet-e azt állítani, hogy az első sokkal jobb-e mint akár az utolsó, mert elnézve a listán szereplő klubokat, kivétel nélkül mindegyik elképesztő színvonalat képvisel.

A nyertes Hi Ibiza klub még csak a harmadik szezonját teljesítette idén, de kétségkívül ilyen rövid idő alatt is a világ egyik legismertebb klubjává lépett elő, ami a lineupjait tekintve nem is meglepő. A klubban május végétől október elejéig, a rendszerint éjjel-nappal dübörgő bulikon, nem kisebb nevek fordulnak meg, mint például: Tale Of Us, Solomun, Dixon, Stephan Bodzin, Maceo Plex, Len Faki, Chris Liebing, Black Coffee, Armin van Buuren, Honey Dijon, Eric Prydz, Fisher, Camelphat, Artbat, Riva Starr, Chelina Manuhutu, Rohad, ANNA, valamint Ben Klock, csak hogy néhányat említsünk.

A 2012-ben alapított spanyol, International Nightlife Association, a neve ellenére, leginkább a helyi klubok, bárok, éttermek és egyéb szórakoztatóegységek érdekképviseletére került létrehozásra. Ahhoz kétség nem fér, hogy egy Pacha-nak, az Ushuaia-nak vagy a DC-10-nek helye van egy ilyen felsorolásban, ugyanakkor nagyon furcsa, hogy a 22 spanyol klub mellett, például a szintén erős angol színtérből pusztán 3, a híres Benelux térségből 4, vagy Németországból pusztán 2 klub találtatott elég jónak, hogy ott legyen a Top 100-as listában. Persze mint minden top 100-as lista manapság úgy hasonlóan ez a felsorolás is jó pár hitelességi kérdést vet fel, de annyi biztos, hogy a rangsor bármelyik klubja meglátogatásra érdemes.
A teljes lista így néz ki:

The list of “The World's 100 Best Clubs” 2019 was released yesterday in Bogotá, Colombia 🇨🇴 We are proud to announce that Hï Ibiza has been named “The World's Best Club” 2019, for second consecutive year 🥇

Posted by International Nightlife Association on Thursday, November 14, 2019