5 év 5 top Lehar megjelenése

- 3 perces olvasmány
lehar top zene megjelenés
lehar top zene megjelenés

A Diynamic kiadó olasz származású képviselőjéről azt már tudjuk, hogy szettjeire soha nem készül fel, minden fellépése az adott hangulat és körülmények alakulásától függ, a teljes zenei arzenáljának felvonultatása mellett. Ezekből pedig nincs hiány, annak ellenére, hogy alig 5 éve jelent meg az első kiadványa, a teljes portfóliót elnézve akár 15 év időszakába is beillik a termés, amiből az 5 legérdekesebbet nem egyszerű feladat kiválasztani, ám most mégis erre történik kísérlet.

2014-ben a Connaisseur  Recordings-on érkezett az első igazán hangos siker, a két track-es Sargas EP, amire a Ten Walls-ként is ismert Mario Basanov készített egy igazán ütős remixet. A címadó mellett, az úgynevezett „B oldalas” zenében, az Xy –ban mutatkozik meg Lehar igazi intuitív énje, hiszen míg az előző egy mértani pontossággal összerakott zene, addig az Xy inkább nevezhető valami ösztönös, magával ragadó hömpölygésnek.

A következő év a Flora & Zephyr EP-től volt hangos. A már – már mini albumnak beillő, 4 track-es kiadvány nagyon különböző stílusú alkotásokat tartalmaz, többek között egy igazán különlegeset az örök jó barát és stúdióbeli tettestárssal, Musumeci-vel közösen írt Horizon-t.
Az abszolút siker mégis a Zephyr lett, ami gyakorlatilag a Diynamic kiadóhoz és csapathoz jelentett számára belépőt.

Ez a belépő pedig a 3 számos Magical Realism EP lett, amelyiknek egyértelmű favoritja a Bianca Dreams. Pályafutásának eddigi  legtermékenyebb éve volt a 2016-os, az első Diynamic megjelenést megelőzte egy másik, a kiadó al labelén, a 2Diy4-on, a Rush Midnight-al közös Number One Hero, de ezen felül további 11 kiadványon volt jelen vagy kötődött valmilyen formában.

2017-ből egy Musumecivel közös szerzemény emelkedik ki a sorból, az utaztatós Jungle Heart, ami a Lotus EP talán legsikeresebb track-je, és amelyiknek premier jogára nem véletlenül csapott le a neves Deep House Amsterdam magazin.

Pár hónapja, de még 2018-ban újabb négy trackes EP, a Penta látott napvilágot, ezúttal a Multinotes kiadónál, ám ami talán még ezeket a zenéket is felülmúlta az előző évben, az a Blue Wolf volt.
A track másik négy kiadvánnyal egyetemben Berlin egyik kult klubjának számító, de kiadóként is nagyon működő Watergate-en jött ki. Egy ízig – vérig, de jó értelemben vett beteg zenéről van szó, ami hosszasan építkezik és váratlanul csap le, de emiatt senki nem panaszkodik, viszont garantáltan táncol.

Budapesten, Lehar-al egy táncra március 22-én a Lock klubban lesz lehetőség, ugyanis a Moments Of Ibiza és a D F FR T N T L Y összefogásának eredményeképpen Jose Maria Ramon, Belocca, Tobak és Davidlacfi mellett az általa generált rezgések, az Ibiza Global rádió élő közvetítése által, egészen Ibizáig jutnak majd el. 
Az elővételes jegyek ide kattintva érhetők el!