Nem volt 5 éves Budapest Calling terv, de minden a lehető legjobban alakult!

- 4 perces olvasmány
budapest calling_5 éves_plusbeats

Azok, akik a finom, érzelmes deep house zenei vonalat kedvelik biztosan jártak már az elmúlt 5 évben legalább egyszer a Budapest Calling bulijain. A srácok az elmúlt években kitaposták a stílus budapesti nyomvonalát és a legjobb partykat hozták össze a közönségnek. Tavaly már a Stil vor Talent fesztivállal is megörvendeztették a nyári nappalt és éjszakát, most pedig Eelke Kleijn és Yotto részvételével megtartják 5. születésnapjukat. A finomra hangolt éjszaka előtt feltettünk nekik 5 kérdést.

Öt éves fennállásotokat ünneplitek május 5-én. Annak idején gondoltátok volna, hogy ilyen messzire fogtok jutni, vagy csak a remény volt meg bennetek?:)
Őszintén szólva bele sem gondoltunk. Nem volt 5 éves tervünk. 🙂 De ha visszamennénk és meg kellene írni, akkor sem kívánhattunk volna szebb 5. szülinapi bulit, mint ami most lesz szombaton.

Feltudnátok sorolni 5 olyan bulit, ami igazán bevésődött az emlékezetetekbe?Nehéz kiemelni 5 eseményt, de talán ezeket mondanám. Mind az 5 egy mérföldkő volt a Budapest Calling történetében:

  • A legelső David K buli az Urimuriban
  • Miguel Campbell a raqparton 2015 augusztusában
  • Lexer első fellépése a Teslaban 2015-ben
  • Az első Anjunadeep Budapest, a Teremben – Yotto, Lane 8, Dom Donnelly
  • Stil vor Talent fesztivál tavaly nyáron, a Margit szigeten, majd éjszaka az Akváriumban

Az éjszakai élet szereplőiként gyakran kerültök a figyelem középpontjába. Nagyságrendileg megtudjátok mondani, hogy hány barátot, jó ismerőst szereztetek az elmúlt években a Budapest Calling kapcsán?
Még csak tippelni sem tudnánk. Nem tudunk úgy elmenni bulizni, hogy ne lenne egy halom barát, ismerős. Ez vajon azt jelenti, hogy valamit jól csináltunk? 🙂

Örök garancia nincs, de most látjátok magatok előtt a következő 5 évet? Stabilnak tűnik, vagy ezért nem árt folyamatosan tenni?
De megkérdezted! :)) Garancia semmire sincs, ebben igazad van. Egy biztos dolog van az életben, ahogy szokták mondani… Ebben a műfajban semmi sem stabil és nehéz megjósolni, hogy mi lesz 5 év múlva: klubok zárnak be, újak nyílnak, változik a zenei ízlés, újabb fellépők jönnek, konkurencia jön-megy. Az megint más kérdés, hogy mi mit szeretnék, mert leginkább ez lesz a meghatározó. Amíg azt látjuk, hogy az emberek szeretik a Budapest Calling bulikat, örömmel jönnek és mi úgyszintén örömünket leljük a szervezésben, addig menni fog. Az valószínű, hogy ritkábban lesznek, mint eddig, viszont erősebb lineuppal. Az igazat megvallva, nagyjából ugyanannyi energia megszervezni egy 100 fős bulit, mint egy 1000 főset. 🙂

Ha a világ összes bookingja nálatok lenne és nem számítana a pénz, ma ki az az 5 fellépő, akit meghívnátok egy őrületes bulira? Tudjátok, ilyen álom lineup-ra gondolunk…
Paul Kalkbrenner biztosan közötte lenne. 🙂 A másik 4-et nem árulhatjuk el, mert tippeket adnánk a konkurenciának! 🙂 Viccet félretéve, biztos, hogy benne lenne Solomun, Black Coffee, Joris Voorn és két nagy kedvenc, akik zenekarok, nem DJ-k, de tuti meghívnánk őket: RÜFÜS és Bob Moses.

Solomun és a többiek május 5-én még nem, de Yotto és Eelke Kleijn ott lesz az 5 éves Budapest Calling bulin. Tarts te is velük!;)

Eelke Kleijn: A zeneírás igazán személyes tevékenység