A fesztiválok nem a legjobbat hozzák ki a Dj-kből

- 2 perces olvasmány
fesztivál dj teljesítmény
fesztivál dj teljesítmény

DVS1 szerint a fesztiválok rossz hatással vannak a klubszcénára.

Az underground és overground megunhatatlan vita mellett, az elektronikus zenei szcéna másik “hálás” vitatémája a fesztiválok hatása a klubkultúrára. Napjainkban, amikor szezonban gyakorlatilag minden hétvégére jut egy kisebb vagy nagyobb ilyen jellegű megmozdulás kiváltképp aktuálissá válik a kérdés. Az amszterdami School of House-al készített interjúban DVS1 fejti ki véleményét és meglátásait az elektronikus zene alakulásával kapcsolatban.

„A fesztiválok nem a legjobbat hozzák ki a művészekből.
Először is definiáljuk, hogy számomra mi a „fesztivál”. Fesztivál alatt én azokat a rendezvényeket értem, melyeken több mint 5 színpad van. Vannak minőségi, 2-3 színpaddal rendelkező fesztiválok is. Számomra ezek mások. Az ilyen kereskedelmi jellegű, 10-20 ezer fős fesztiválok viszont ártanak a kultúrának.”

 

„A fellépők hozzászoknak, hogy 90 perces szetteket játszanak a közönségnek, akik nem is figyelnek a zenére, így a művészetnek lőttek. A nagyszínpadon egy gyerek tömegnek játszol, akik azonnal és folyamatosan pörögni akarnak. Nincs idő az építkezésre, rögtön bele kell csapni a közepébe és főműsoridős zenéket játszani, különben elveszted a közönségedet. Ezzel ellentétben, egy klubban a 3-4 órás szettel, megmutatkoznak a képességeid, hogy mennyire tudsz játszani a hangulattal és a feszültséggel a teremben. Ha mindenki arra az egy teremre és egy zenére fókuszál, veled vannak. Az élmény részévé válnak arra az egy éjszakára. Ez jelenti az igazi kihívást a művész számára.”

Forrás: Technostation