A káoszból rendet teremteni nem mindig egyszerű, de feltétlenül szükséges

- 3 perces olvasmány

„A zeném egyszerű kifejezésmódja annak, ahogy épp érzem magam. Ezek az érzelmek jellemzően különböző akkordok és rengeteg mikrostruktúra által kerülnek közvetítésre a hallgatóság felé. Imádok történeteket mesélni a zene által, mindezt pszichoakusztikus (hangérzet) megközelítésben ahol különböző sztereo trükköket alkalmazva három dimenziós, vagyis térhallás érzetet keltek.”

Max Coooper tagadhatatlanul a legtudományosabb arca az elektronikus zenei
szcénának, ami a mikrobiológusi végzettség tudatában nem is meglepő.


„Mindig is jó voltam biológiából, ami az alapérdeklődésem mellett annak is köszönhető, hogy tanulmányaim során végig kiváló tanáraim voltak, akik segítségével még diplomát is szereztem élettani számításokból, ám mire elhelyezkedtem volna a szakmában, ami egyébként nagyon érdekelt, végérvényesen közbeszólt a zene.”

Ettől függetlenül a tudomány megmaradt hobbynak, ami kikapcsolja a mindennapokból
és ami egyébként a zeneírás kapcsán is biztos mankót jelent például a töménytelen mennyiségű hangminták rendszerezésekor.


„Összefüggéseiben látni a produkciót, a zenét amit írok, óriási dolog szerintem, mindezt kétségtelenül a biológiai tanulmányaimnak köszönhetem. A káoszból rendet teremteni nem mindig egyszerű, de feltétlenül szükséges.”

Azért ő sem veszi mindig annyira szigorúan a rendet, végtére is művész, akinek van
úgy, hogy fontosabb az alkotás folyamata, mint maga a végeredmény. Egyáltalán nem
esik kétségbe, ha egy zenekezdemény nem kerül befejezésre, azt inkább lehetőségnek tekinti, amiből később még bármi alakulhat. Ha pedig alakul, az általában vagy elgondolkoztat, vagyis otthoni hallgatásra készül, vagy pedig megtáncoltat, azaz táncparkett orientált darab születik.


„A zenében igyekszem kimaxolni a kontrasztokat. Fellépésekkor például szeretek halkan kezdeni, aztán nagyon hangosan, valami erősebbel odavágni, majd ezek váltakozása még egy dallamosabb track esetében is gyakran felfedezhető nálam. Az egyszerűség keveredik az összetettséggel. Mindegyiknek megvan a helye, a klubban a felszabadultság a lényeg, otthon viszont lehet, hogy szívesebben merülnél el a zene részleteiben. A Simplexity-t például teljesen másképp adom elő élőben, mint ahogy az elkészült és otthon hallgatható.”

Arra, hogy hogyan szól otthon Max Cooper friss albuma a One Hundred Billion Sparks
már nem kell várni, hiszen az album teljes anyaga  elérhető, de arra sem, hogy buliban hogyan fog megszólalni, ugyanis
szeptember 29-én Budapesten,a Teremben ez is kiderül, az album bemutató party kapcsán, ahol Max Cooper mellett Chriss RonsonYvel & Tristan és Metha is hallható lesz.

Kedvezményes jegyek itt.

A világtól teljesen elzárva írta meg Max Cooper az új albumát

 

Forrás: redbullmusicacademy , Tokafi , Madebyfolk , Theplayground ,