Az első buli a Berghain falai közt megváltoztatta az életem

- 3 perces olvasmány
a38 techno dj előadó fellépés 
a38 techno dj előadó fellépés 

Kobosil a techno szcéna egyik leggyorsabb felemelkedését produkáló Dj és producer, akinek mély, energikus és agresszív hangzására erősen rányomta bélyegét a berlini techno kultúra, és aki mellesleg az Osgut Ton és a Berghain egyik legfiatalabb rezidense. Ez a Berlin inspirálta hangzásvilág és tehetség ismét Budapestre látogat, a két ünnep között.    

Ritka, hogy valaki ilyen tehetséggel ötvözze a mélyebb hangulatokat és az energiadús, monoton, szüntelenül menetelős stílust. Max Kobosil körülbelül 10 éve kezdett el a Berghain-ba járni, akkoriban még bulizóként. Az ott szerzett tapasztalatok és élmények kétség kívül nagy hatást gyakoroltak művészetére. 

AZ ELSŐ BULI A BERGHAIN FALAI KÖZT MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEM,ÉS NEM CSAK A ZENÉLÉS TEKINTETÉBEN. MINDEN HÉTVÉGÉN TÖBB EZER EMBER GYŰLIK ÖSSZE, MIND KÜLÖNBÖZŐ NÉZŐPONTTAL ÉS FELFOGÁSSAL, DE EGY KÖZÖS „RITUÁLÉ” MEGÜNNEPLÉSE CÉLJÁBÓL VAN OTT. LEHETŐSÉGEM VOLT ILYEN KÜLÖNLEGES KERETEK KÖZT FELFEDEZNI EZT A VILÁGOT, AMI VALÓBAN NAGY HATÁSSAL VOLT A MAI HANGZÁSVILÁGOMRA IS.

Ez a zenei nyitottság és előremutató gondolkodásmód tükröződik mai alkotásain is és lehet, hogy éppen ettől olyan sikeres mint producer. 

Fiatalabb korában hangmérnöknek tanult, de érdekes módon pont az iskola utolsó félévében bukott ki, mivel inkább zenészi karrierjére próbált fókuszálni és mint utólag kiderült, nagyon jól tette. Első zenei áttörése is mondhatni a véletlennek köszönhető, ugyanis azt Baumecker, Silojának feldolgozása hozta el neki, melyet a német producer kérésére készített el, mivel az eredeti remixelő nem küldte el időben a saját alkotását. 

Sőt első fellépése a Berghain-ban is a szerencse szüleményének mondható, hiszen az éppen Dj hiányban szenvedő klub kénytelen volt őt beállítani a pultba, de végül nagy sikert aratott a német fiatal. Bár gyors felemelkedése nagyrészt a szerencsének köszönhető, művészi és előadói tehetsége megkérdőjelezhetetlen és erről ti is megbizonyosodhattok december 28-án az A38-on, ahol Dork és Experimental adják a hazai támogatást, ahová ezúttal a Der Morgen és a Technokunst közös szervezésében érkezik a berlini fenegyerek.