Könyv jelent meg az acid house születéséről

- 2 perces olvasmány
acid house könyv zene 
acid house könyv zene 

Kevés olyan esemény van az elektronikus zenei szcénában, ami harminc év elteltével is akkora hatással lenne napjaink zenei trendjeire, mint a nyolcvanas évek végén született acid hangzás. Jó pár tanulmány és művészeti alkotás született a témában, most pedig egy könyv is napvilágot látott a jelenséggel kapcsolatban

Az egyik  vezető angol  rendezvényszervező, Alon Shulman által írt – The Second Summer of Love: How Dance Music Took Over the World című könyv, exkluzív interjúk által nyújt betekintést, a nyolcvanas évek végén bekövetkezett folyamatokba. 
Paul Oakenfold, Danny Rampling, Carl Cox, Moby, Mark Moore, Fatboy Slim, Terry Farley és Nancy Noise továbbá Irvine Welsh, Rusty Egan, történetei is nyomtatásba kerültek, miközben rajtuk kívül, további  interjúalanyok is felfrissítik felejthetetlen emlékeiket, az 1988 és 1989 nyarán történtekről, valamint az acid house és a klub kultúra születéséről.

A felidézett emlékek  sok izgalmas fotóval és soha el nem mondott  történetekkel egészülnek ki. Mint említettük, a könyv témája az inspiráció és a fejlődés, olyan emberek által elmesélve, akik jelen voltak és életre keltették az underground szcénát, ami véletlenül és globálisan örökre változtatta meg több generáció ízlését és szórakozási szokásait.

A május 2-án, angol nyelven megjelenő könyvet itt lehet előrendelni.

Forrás: Dj Mag