Afrojack technora vált?

- 3 perces olvasmány
afrojack techno edm szupersztár
afrojack techno edm szupersztár

A holland DJ, producer Afrojack nemrég jelentette be, hogy az elektro house vonalon eltöltött 10 éve után, elindul egy másik néven a techno műfajban is. A korábbi EDM szupersztár a hírt a Tomorrowland téli kiadását beharangozó szettjének élő közvetítése által közölte rajongóival. A két órás a Tomorrowland One World Radio által sugárzott szettje keretén belül a house, a disco, valamint a techno és az EDM zenéket vegyíti Afrojack, ezzel tisztelegve a fesztiválon fellépő kollégái előtt. 

View this post on Instagram

Prepare to hit the slopes @alpedhuez

A post shared by Tomorrowland Winter (@tomorrowlandwinter) on

A szettje 30. perce körül történő interjú alkalmával közli az új álnevét, ami Kapuchon lesz. Ez a holland szó, bármilyen hihetetlen is magyarul kapucnis pulóvert jelent. A név választás természetesen nem véletlen Afrojack esetében, mivel akik követik őt és munkásságát tudják, hogy a különböző pulóverei állandó szereplői ruhásszekrényének. Az új neve leleplezése mellett Afrojack elmondja, hogy egyik kiadatlan zenéje is hamarosan napvilágot lát. Az interjú után a holland elektronikus tánczenei fenomén folytatja a szettjét, melyben a mélyerős számok, és könnyed dallamok is szintúgy szerepet kapnak. 

A Tomorrowland mínuszok közötti hófedte kiadása március 14 és 21 között kerül majd megrendezésre Franciaországban, az Alpe d’Huez névre keresztelt, 1850 méter magasan elterülő síparadicsomban, egyszóval pont ott, ahol a fentebb található videóban Afrojack szettje is rögzítésre került. 

Talán az EDM-ről való átnyergelés a techno-ra Afrojack esetében sokaknak szemet szúrhat, azonban ha belegondolunk nem meglepő az EDM sztár döntése. A helyzet az, hogy napjainkban divat lett a technoból, legalábbis a név és az életérzés használatából, ennek oka pedig leginkább az EDM lufi kipukkadásának tudható be. Szóval konkrétan annak, hogy a repetitív és nem megújuló EDM előadóktól a hatalmas rajongó közönség elfordult. Valljuk be igény mindig van az újdonságra és így a váltásra is. Valószínűsíthető, hogy nem Afrojack lesz az egyetlen előadó idén, aki hasonló dolgot jelent majd be, legalábbis a színteret sújtó dolgok jelenlegi állása szerint erre lehet következtetni.

View this post on Instagram

#AFROKI @steveaoki

A post shared by Nick (@afrojack) on