Akár életfogytiglant is kaphatnak a Szigeten drogot áruló hollandok

- 2 perces olvasmány

Lezárta a nyomozást a BRFK a Sziget fesztiválon dílerkedő két holland srác ügyében. Augusztus 6-án, a fesztivál 0. napján a biztonságiak figyelték ki a drogokkal üzérkedő fiatalokat. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a 21 és 22 éves férfit, akik mellesleg egyáltalán nem működtek együtt a hatóságokkal.
Kis kutakodás után megtalálták a dílerek értékmegörzőjét, ami további rózsaszín tablettákat tartalmazott, majd előkerült a gyanúsítottak járműve is, melyben hatalmas mennyiségű marihuánát és ecstasy tablettát találtak. 

A BRFK szerint annyi kábszit találtak a két fiatalnál összesen, hogy a fesztivál kb. 40 ezer látogatójából minden másodikat elláthatták volna droggal. Mivel jelentősen nagy tételű kábítószer kereskedelemről van szó, a két holland 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztést kaphat, de akár életfogytiglant is. A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke kb. 100 millió forint, szóval valóban hatalmas mennyiségekről beszélünk. A vevők viszont megúszták a dolgot, mert őket nem tudta azonosítani a rendőrség, így az eladott mennyiség sem meghatározható. A két gyanúsított azóta sem tett érdemleges vallomást. 

Forrás: Off Média