Manchester és Liverpool polgármesterei Dj párbajban csapnak össze

- 2 perces olvasmány
anglia politika dj művészet kultúra
anglia politika dj művészet kultúra

Igen, nagyon abszurd és megdöbbentő gondolat, de nagyon is valóságos. Andy Burnham és Steve Rotheram egy Dj párbaj keretein belül csapnak össze, amelyből a befolyt összeg teljes mértékben Covid-19 jótékonysági alapítvány javára megy. 

Június 13-án kerül sor az eseményre, ami végleg eldönti majd, hogy melyik térség szülte a nagyobb slágereket. Mindkét polgármester egy egy órás szettet fog játszani számos nagy muzsikát felsorakoztatva, a Merseybeat és Manchester korszakokból, keverve a rock műfaját, többek között az acid house-al és a pop-al. 

Még egy trash talk-ra is sor került, melyben a két polgármester városaik zenei történelmét hasonlította össze, meglehetősen szórakoztató módon. Rotheram például arra hivatkozott, hogy a Beatles is Liverpool-ból származik, Burnham pedig Manchester 60-as évekbeli zenei univerzumára fektette a hangsúlyt.

Burnham hozzátette:

A HARCOT FÉLRETÉVE, MINDKÉT RÉGIÓT ÖSSZEHOZZA A ZENE, ÍGY NAGY MULATSÁGRA LEHET SZÁMÍTANI. ABBAN BÍZUNK, HOGY AZ ESEMÉNY ÖSSZEHOZZA MAJD AZ EMBEREKET A NEHÉZ IDŐKBEN ÉS EGYESÍTI ŐKET EGY NEMES CÉL ÉRDEKÉBEN.

Azok, akik nézik majd online a párbajt a United We Stream oldalán, szavazhatnak a jobb előadóra és emellett adakozhatnak a korona által érintettek részére.

Forrás: Edm.com