A brit klubok ingyenes drogteszteket vezetnének be

- 2 perces olvasmány
anglia szórakozóhely ingyen drogteszt 
anglia szórakozóhely ingyen drogteszt 

Az elmúlt két évben történt drogokkal kapcsolatos halálesetek következtében, az Egyesült Királyság egy új módszerrel készül megközelíteni a problémát. Ez nagyrészt a BBC Newsbeats által készített tanulmánynak köszönhető, ami felnyitotta az emberek szemét. 

A raver életek biztonsága és a klubbezárások elkerülése érdekében a brit kormány új projektek bevezetésére készül, a svájci minta alapján, ott ugyanis az emberek ingyenesen bevizsgáltathatják illegális kábítószereiket mindenféle következmény nélkül. Így mindenki tisztában lehet a színes party tablettáinak tartalmával és tisztaságával, még mielőtt szükségtelenül nagy mennyiséget fogyasztana. 

A brit klubszféra egyik vezetője kifejtette a tanulmány kapcsán, hogy elengedhetetlennek tartja az ilyen jellegű felvilágosítást és a drogok bevizsgálását a halálesetek elkerülése végett. A „Klubok, Drogok és Életmentés” nevezetű dokumentációnak köszönhetően a kezdeményezést mellesleg a helyi rendőrfőkapitányság is támogatja, így a brit fesztiválokon és a klubokban minden bizonnyal lesz ingyenes drogteszt. A helyi hatóságok illetékes vezetője így nyilatkozott: 

Számomra és a kollégáim számára az elsődleges szempont az emberek védelme. A megelőzés ilyen formáját mi teljes mértékben támogatjuk és a belügyminisztériummal folytatott heves viták során is erősen javasoljuk ezt a koncepciót. Véleményem szerint sürgősen változtatni kell a helyi drogpolitikán.

A a brit belügyminisztérium azonban egyelőre nem nyilatkozott az ügy kapcsán. 

Forrás: Fazemag