Londoni fesztivál katasztrófa

- 2 perces olvasmány
anglia we are fesztivál katasztrófa 2019
anglia we are fesztivál katasztrófa 2019

Több órás várakozást követően rontott neki a tömeg a kapuknak.

Az elektronikus zenei fesztiválok népszerűsége manapság hatalmas méreteket öltött, így sokan döntenek úgy, hogy ilyen jellegű rendezvényekbe fektetik pénzüket. Azonban egy sikeres fesztivál megszervezéséhez felkészültnek kell lenni és ajánlott gyorsan reagálni a nem várt eseményekre.

Múlt hétvégén a kelet-londoni We Are FSTVL szervezői megtanulták a leckét, ugyanis karszalag hiány miatt katasztrófába fulladt a rendezvény. Több ezer ember kénytelen volt árnyék és víz nélkül órákig várakozni a forró napsütésben, míg végül a feldühödött tömeg a kapuknak rontott.

A több órás várakozás alatt egyre szörnyűbb körülmények kezdtek eluralkodni, az emberek ájuldoztak és hánytak a kiszáradástól. A biztonsági szolgálat konkrétan semmit nem tett a vízhiány ellen. Majdnem 4 óra elteltével a tömegben pánik tört ki és az emberek sikoltozva rohantak a kapukhoz. Videó felvételek rögzítették, ahogy az emberek masszív csoportja betöri a bejáratot. 4 személy súlyos sérüléseket szenvedett a tömegbe zuhanó korlátok miatt. A biztonságiak próbálták visszafogni a megvadult tömeget, de ekkor már minden erőfeszítésük hiábavaló volt.

Az egyik résztvevő, Athena Antoniou így nyilatkozott a „The Sun”-nak:

3 és fél óra elteltével mindenki kiszáradt. Amikor kitört a pánik és betörték a kapukat, mi vizet próbáltunk szerezni, de karszalag nélkül nem szolgáltak ki. Szó szerint élet-halál küzdelem folyt a csapvízért, mivel csak 3 működő csap volt a fesztivál területén.

Szerencséje van a fesztiválnak, hogy senki sem halt meg, mert a történtek alapján ez is simán benne volt a pakliban.

Forrás: Ravejungle