A Megasztártól az underground klubok Dj pultjáig

- 3 perces olvasmány
anymood duó underground dj vocal
anymood duó underground dj vocal

A Bencsik Tamara és Aydan alkotta Anymood formáció az élet minden területén sikeres duónak számít, hiszen azon túl, hogy a stúdióban és a Dj pultban is kiváló az összhang, a magánéletben szintén tökéletes kiegészítői egymásnak.

A sikertörténet körülbelül hét évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor Tamara közös zeneírás kapcsán kereste meg Aydan-t, majd kis idő elteltével megszületett első és mind a mai napig, számunkra legkedvesebb alkotásuk az Over.

„A leányzó elvileg már évek óta követett, csak nem nagyon mert a közelembe jönni, mert mint kiderült, ő jobban tartott tőlem, mint én tőle. Pedig ő a celeb. Aztán valahogy kontaktban maradtunk, és jött az ötlet, hogy csináljunk valamit közösen. Jó dolgok sültek ki belőle, így hát megszületett az Anymood.”

Mesél a kezdetekről Aydan. Az alkotási folyamat nagyjából változatlan maradt az évek folyamán, technikailag tulajdonképpen nem sokban különbözik a szokásos stúdiózási folyamatoktól, egyvalamiben mégis egyedinek számít és ez a magánéleti szál, ami, mint mondják, nagyban megkönnyíti de meg is nehezíti a mindennapok eredményes munkáját.

„Elsősorban abban különbözünk sokaktól, hogy mi nem a megszokott hakni jellegű dolgot csináljuk, hanem minden fellépésen élőben éneklünk. Ehhez ragaszkodunk, nincs playback! A másik pedig, hogy mi egy párt is alkotunk, ami a szakmánk belül elég ritka. A zenéink ezáltal sokkal könnyebben készülnek, hiszen nem kell állandóan egyeztetnünk. Ugyanakkor nehezebb is, mert mindent együtt élünk át. Tehát van, hogy eszméletlen szép dallamokat szülünk, máskor kemény ütemek jönnek, harmadszor pedig megnyomjuk a jobb klikket és töröljük az elmúlt 2 hónap munkáját!”

„Érzelmi alapon írunk zenét. Hol csak egy szinti, hol egy konga, hol pedig egy a másikunk által kedvelt zene adja az ötletet. Általában nekiülök az alapnak, napokig tekerem, majd felbukkan Tamara, és megszületik a dallamvilág, illetve a vokál.”

Valószínűleg mégis ebből a különleges kapcsolatból ered az Anymood rendkívül pozitív erővel bíró lendülete, és születnek az olyan abszolút erőteljes, minden körülmények között mosolygásra bíró és reményt adó zenék, mint például az In You Eyes.

Az utóbbi évek termékeny időszakáról tanúskodik az Anymood Soundcloud oldala, ahol egészen a kezdetektől nyomon követhető a szerelmes producer páros munkássága. Szerzeményeik mellett, jó pár élő fellépésük is visszahallgatható itt.

„Popban nem gondolkodunk, mert azzal tele a padlás, és nem fogok beállni a sorba. Mindig is olyan voltam, hogy újat szeretnék, amivel, látjuk is, hogy százszor nehezebb, de bízom benne, hogy ennek egyszer megjön a gyümölcse”

Egyértelműen kijelenthető, hogy a munka gyümölcse beérett, erről tanúskodnak a különböző zenei oldalakra feltöltött szerzemények több százezres lejátszásai és a teltházas rendezvények is, mint amilyennek kinéz az április 19-i, a Cinema Hall-ban, amire már csak nagyon korlátozott számban érhetőek el belépők.

Ide kattintva az utolsók egyikére csaphatsz le.

Forrás: Bsidehungary.hu / Velvet