Az 1+1+1 = 1 –el, az Apollonia esetében

- 3 perces olvasmány
plusbeats_apollonia_cinema_hall_születésnap_2018
apollonia cinema hall születésnap 2018

„20 éve ismerjük egymást, mindig is jó barátok voltunk. 2012-ben döntöttünk úgy, hogy csapatot alkotva, a hármasunk együttes zenei világát is megmutatjuk a nagyközönségnek. Most, így visszatekintve életünk egyik legjobb döntése volt ez.”

View this post on Instagram

Afternoon listening

A post shared by Apollonia (@apolloniamusic) on

Röviden így lehetne összefoglalni a Shonky, Dan Ghenacia és Dyed Soundorom
alkotta Apollonia-t, ami saját meghatározásuk szerint a fehér lélek találkozása a fekete zenével, és amivel azóta, pont olyan sikereket értek el együtt, mint előtte már külön – külön is.

És hogyan működik mindez a gyakorlatban? A kérdésről Dan Ghenacia rántja le a
leplet:


„Amikor együtt dolgozunk valami új track-en, alapvetően nincsenek szabályok. Ha valamelyikünk úgy érzi, hogy van, egy jó ötlete hagyjuk, hogy kibontakozzon, vezessen, de persze mindezek mellett figyelembe vesszük egymás javaslatait és közösen döntjük el, miből épüljön fel végül az adott zene.”

View this post on Instagram

Hello Budapest 😀

A post shared by Apollonia (@apolloniamusic) on

A stúdión kívüli életben is rendkívüli a szimbiózis a három tag között. Nincsenek
kiosztott szerepek, inkább igyekeznek mindig figyelni a másikra, ha úgy alakul együtt „őrülnek meg”, de ha valaki egy kis nyugalomra vágyik, akkor ahhoz is megkapja a megfelelő teret.„Aki egy kicsit is ismer bennünket az jól tudja, hogy mindannyiunkban ott lakozik a kisördög, így aztán kár is lenne tagadni, nem kell a szomszédba mennünk némi mókázásért, nagyon is feltaláljuk mi magunkat. Az életformánkból adódóan erre gyakran adódik is lehetőség, amivel mi rendszerint élni is szoktunk, de nem akkor, ha munka van. Azt mindannyian nagyon komolyan vesszük, az, az élet egyetlen területe, ahol nem ismerünk tréfát.”

A maratoni, sokszor közel tízórás szettek valóban fegyelmezettséget és koncentrációt igényelnek, de a srácok egyöntetű véleménye szerint, igazán csak így lehet kibontakozni. Egy egyszerű példát hoznak fel erre, miszerint egy három perces zenébe sem lehet belepréselni 12 percnyi tartalmat.


„Mivel nem felváltva, hanem folyamatosan b2b játszunk mindhárman, némi szervezettséget igényel ez a felállás. Persze nem arról van szó, hogy bármilyen szigorú szabály szerint működik mindez. Inkább úgy kell elképzelni, mint egyfajta meditáció, amiben egy idő után teljesen elmélyül az ember, megszűnik az idő és a tér, és csak a zenére figyelsz. Ezért is szeretünk hosszabb szetteket játszani, mert azon túl, hogy így sokkal többet mutathatunk magunkból, maga a folyamat is sokkal színesebb lesz azáltal, hogy van idő a kibontakozásra.”

Kibontakozásra a Cinema Hall nyolcadik születésnapi buliján biztosan lesz
lehetőségük, ugyanis december 1.én legalább hat órás szettel térnek vissza
Budapestre, hogy velük együtt méltóképpen ünnepeljük meg a város egyik
legjelentősebb klubjának újabb évfordulóját, megalapítása óta, az immáron
harmadik, nagy várakozásokat megelőzően, nemrég megnyitott új helyszínén.

December első szombatján tehát óriási house ünnep van kilátásban, addig pedig
bele lehet fülelni legutóbbi budapesti fellépésükbe, ami tavasszal a 13.
Cinematiné-n volt:

Így volt: Apollonia a Cinematinén

Via Bbmlive, DHA, The Dj List