2019 legnagyobb trance slágerei egy mixben

- 3 perces olvasmány
armin van buuren trance album 
armin van buuren trance album 

Armin van Buuren, a slágergyáros, a kiadótulaj egy globális ízlésformáló, aki ötször volt a Top 100-as Dj lista győztese. Konkrétan egy elektronikus zenei legendáról beszélünk. Igaz, egy időben elsodródott az EDM irányába, de mindig hű maradt trance gyökereihez és kijelenthetjük, hogy talán az egyik legsikeresebb Dj a világon. Természetesen ennek a sikernek is megvan a sötét oldala. A DJ Mag-nak adott interjúban nemrég bevallotta, hogy őt sem kímélték a Dj élettel járó mentális problémák és komoly depresszióval küzdött, melyet többnyire a zenéivel kapcsolatos negatív kommentek váltottak ki. Manapság pedig már a fellépések és a magánélete közötti egyensúly elérése okoz neki fejfájást. Kifejtette azt is, hogy miért marad a trance-nél még akkor is, ha egyesek túl „mainstream”-nek tartják zenéit.

Nincs semmi baj a technoval. Nagy techno rajongó vagyok, de a dallamos zenék vannak rám a legnagyobb hatással. A trance-ben a dallam a legfontosabb hozzávaló. Ez áll a legközelebb a klasszikus zenéhez, ami mindig is megindított engem, így örökre a trance marad a nagy szerelmem.

View this post on Instagram

JUMP!! 😘 #memorialdayweekend

A post shared by Armin van Buuren (@arminvanbuuren) on

„A State of Trance” nevezetű rádió show-ja 2001-ben indult el, június 29-én pedig a 900-ik epizódot fogja ünnepelni a sorozat San Francisco-ban, mondhatjuk, hogy a rádióműsor mára  fesztivállá nőtte ki magát.

Ez már egy platform a feltörekvő trance előadók számára is, melyre nagyon büszke vagyok, de ugyanakkor picit félek is, mert hatalmas felelősség. Nem csak az Armada vagy magam miatt csinálom. A trance zenét próbálom népszerűsíteni úgy általában és segíteni szeretnék a fiatal tehetségeknek is, mert fontos, hogy legyen hol érvényesülniük és fejlődniük, hiszen ők a jövő.

Ezt a célt szolgálja május elején megjelent „A State of Trance 2019” összeállítása is, amely a trance műfaj jelenlegi legnagyobb 40 trekkjét sorakoztatja fel. A március végén kijött „Don’t Give Up On Me” című száma is szerepel a válogatáson, melyhez hozzáfűzte, hogy az együttműködők, Lucas és Steve az ő „holland haverjai”, akik mellesleg most jó úton haladnak a siker felé.

Az albumot személyesen Armin mixelte olyan előadók számaiból, mint Super8 & Tab, Orjan Nilsen, MaRLo, ReOrder, Fatum, Protoculture és Stoneface & Terminal. A műfaj számos verziója megtalálható benne, így minden trance rajongó megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabot.

Természetesen nincs megállás számára sem, a nyáron fellép többek között Ibizán, Frankfurtban, Kijevben és Firenzében. Magyarországon pedig a Balaton Sound-on lesz hallható július 6-án.

Forrás: Billboard, Dj Mag