Az ARTBAT szállította 2019 legkedveltebb zenéjét

- 2 perces olvasmány
artbat elektronikus zene megjelenés 
artbat elektronikus zene megjelenés 

Egy újabb év telt el tele újdonságokkal, amik meghatározták az elektronikus zenét és az aktuális trendeket. A legnagyobb digitális zeneáruház, a Beatport, ezúttal is elkészítette a statisztikát, melyből egyértelműen megállapítható, kik aratták a legnagyobb sikert az eladások szempontjából és kik voltak a legnagyobb hatással korunk ízlésvilágára. 

Az elmúlt év legnagyobb felfedezettje az ukrán ARTBAT duója volt, ami még az olyan tech house előadókat is magasan verte, mint FISHER. Az elsöprő sikert pedig Monolink, Return to Oz című számának feldolgozása hozta el nekik, ami pedig a legkelendőbb track-ek listáját is vezeti. 

Úgy fest a tech house kissé a háttérbe szorult, ugyanis Fisher ezúttal a harmadik helyen végzett lemaradva a technoban utazó UMEK mögött. Őket pedig Martin Ikin és a Camelphat duó követi. 

Érdekes módon a track-ek tekintetében az ARTBAT mesterművét még mindig a Losin It követi, azt pedig szintén az ausztrál tech house fenomén száma, a You Little Beauty. Negyedik helyen található UMEK Vibrancy című muzsikája, megelőzve ARTBAT, Upperground-ját. 

A legtopposabb kiadók sorát pedig a Defected vezeti, a második helyen Adam Beyer gyöngyszeme, a Drumcode, mögötte a Toolroom, negyedik helyen meglepetésként a Catch & Release és az afterek királyának, Solomunnak, Diynamic-ja zárja a top 5-ös listát.