Ebben a gyárépületben nyílik Budapest új underground klubja

- 3 perces olvasmány
arzenál budapest underground klub 2019
arzenál budapest underground klub 2019

Úgy tűnik, októberben a rengeteg változatos programkínálat mellett, még egy új szórakozóhely nyitásának is örülhetnek a fővárosiak. Ezúttal egy Külső-Ferencvárosi, jó pár éve kihasználatlan 3000 négyzetméteres épületbe tervez új életet vinni a Rattus szervezőcsapata, akik kisebb átalakításokat követően, kezdetben 1000 fős kapacitással terveznek üzemelni. 

Az új klub a Soroksári úton, az egykori fegyvergyár helyszínén fog megnyílni Arsenal néven, de közben már most is, több tesztüzemű buli ad lehetőség meglátogatni a helyszínt, már ha azon szerencsés arcok közé tartozol, akik egyáltalán értesülnek a bulikról, ezek ugyanis kivétel nélkül mind titkosak.

….évek óta üresen áll ez a végtelen potenciált rejtő épület. A földszinten van egy 3000 négyzetméteres egybefüggő terület, ott lenne a fő helyszín, kezdetben 1000 fős kapacitással. Az emeleti részeken meg kisebb helyiségek is kialakításra kerülnek. Emellett nem elhanyagolható szempont a hatalmas udvara, szóval nyáron sem áll meg az élet. A Blaháról 19 perc éjszaka, de külön partibuszt is tervezünk indítani a belvárosból.

-nyilatkozta a primate.hu-nak, a helyszín megálmodója, Csokán András.
Az Arzenál kezdetben alkalmanként lesz nyitva, a Rattus csapata havi egy-két saját rendezvénye kapcsán, azonban a jövőben további szervezők rendezvényeit is befogadják. Az üzemeltetők célja a nyers,ipari atmoszférájú tér megtartása, minden átalakítás ennek tükrében fog megtörténni.

Amennyire csak lehet, szeretnénk megtartani a jelenlegi hangulatot. A kiszolgáló egységeket és mellékhelyiségeket konténeres megoldással, modulárisan akarjuk megoldani, ezáltal a flexibilitását és mobilitását is szem előtt tartva. Fontos szempont a megfelelő pihenős részleg kialakítása, illetve hogy ne legyen egysíkú a hely. Mármint szó szerinti értelemben sem. Ha kivitelezhető, akkor a konténerek tetejéről is lehet élvezni a showt, vagy chillezni.

-enged betekintést a távlati tervekbe Csokán.
A pontos nyitást illetve a programokat illetően egyelőre még nincs infó, ahogy annak kapcsán is csak találgatni lehet, hogy egy ilyen méretű komplexum, egy kevésbé frekventált területen mennyire lesz életképes hosszútávon, de annyi biztos, hogy maga a koncepció számos európai nagyvárosban működik, így remélhetőleg Budapest is felzárkózik ennek kapcsán.