Világraszóló magyar fülhallgató

- 5 perces olvasmány
Amikor fülhallgató vásárlására adjuk a fejünket, mindannyiunkban felmerülhet a kérdés, hogy mi alapján döntsünk. Az árcédula alapján válasszunk vagy vannak egyéb paraméterek,
audio fülhallgató avax  technica

Amikor fülhallgató vásárlására adjuk a fejünket, mindannyiunkban felmerülhet a kérdés, hogy mi alapján döntsünk. Az árcédula alapján válasszunk vagy vannak egyéb paraméterek, melyek segíthetik a megfelelő termék kiválasztását? Nyilván sokaknak lényeges az ár, de ugyanolyan fontos a hangminőség is. És persze a forma, a hangerő, a kényelem, a súly, a füles illeszkedése, a kábelhossz, de ezek sorát még folytathatnánk. Mindannyian szeretünk zenét hallgatni a telefonunkon, séta vagy futás közben, a tömegközlekedési eszközökön, sőt még néha otthon is. De, annál, hogy mit hallgattunk, sokkal fontosabb, hogy mivel hallgatjuk, hiszen az élmény ehhez mérten változhat.

Most egy olyan fülhallgatóra hívnánk fel a figyelmeteket, melynek jó építési minősége, és árkategóriáján túlmutató hangzása, kellemes formatervvel párosul. Ráadásul nagy szenvedéllyel, magyarok készítették és hazai piacra szánják ezt a terméket. Az AVAX márkát két úriember Tóth Sándor ügyvezető tulajdonos, és barátja az iGO magyar hangjaként is ismert mérnök, Moha bá hozta létre közel egy évvel ezelőtt. Céljuk egy olyan fülhallgató megalkotása volt, mely elérhető áron kínál minőségi hangzást. Első termékük az AVAX EP330-as egy vezetékes fülhallgató kétféle (3.5mm jack és Type C) csatlakozóval. Már a fülhallgató dobozán is látszik, hogy nem egy lelketlen termékről beszélünk, a csomagolást kibontva ez még inkább visszaköszön. 

A fülhallgatók apró méretűek így viselésük kényelmes. A kapszulák fémházúak és a gumírozott végüknek köszönhetően egyáltalán nem hajlamosak a csúszkálásra. Az AVAX egyébként a fülkagylóba illeszkedő extra szilikon rögzítőt is mellékel számunkra, így sportolás közben is élvezhetjük kedvenc zenéiket.

Fém ház, mely nemcsak dögös, hanem tartós is 💪 #flowavax #avaxhungary #ep330 #ep340

Posted by AVAX Hungary on Thursday, December 19, 2019

 A fülhallgatókban titán membrán gondoskodik a komplett hangzásért és részben ennek köszönhető a jó magasátvitel. A titán, mint tudjuk egy rendkívül könnyű fém, amit könnyebb megmozgatni, ezért gyors rezgést is könnyebben tud előadni. 

PRÓBÁLKOZTUNK NANO SZÉNSZÁLAS MEMBRÁNNAL IS. ŰRKORSZAK, NANÓ, HÚ, DE TRENDIK LETTÜNK VOLNA. ÉS HÁT MÉG A TITÁNNÁL IS KÖNNYEBB. SAJNOS AZ ELMÉLETTEL SZEMBEN A GYAKORLATBAN NAGYON NYERS HANGJA VAN.

-magyarázza Moha bá.

A meglepően jó hangzásért nem csak a titán membrán, hanem a háromkamrás „Triple Chamber” kialakítás is felel. A technológia lényege hogy nem egyetlen hangtér (rezonátor) van a titán membrán mögött, hanem három, közöttük kis lyukakban szűrők.

Ezáltal a különböző frekvenciájú hangok különböző helyen rezonálnak (a mélynek nagyobb terület kell, a magasnak kisebb).

Az EP330 fülhallgató 8999 Ft-os áron érhető el és a Hi Res Sound hangminőséget (5 Hz-től 40,000 Hz-ig) garantálja, ami ritka a belépőszintű fülhallgatók piacán.

Bakelitre (is) hangolva🎶🎶 #flowavax #avaxhungary #ep330 #ep340 #bakelit #hires #earphones

Posted by AVAX Hungary on Saturday, December 14, 2019

A szokásos bejáratást követően Recondite Dwell, és Julian Jeweil hamarosan megjelenő SCHEMA című albumát hallgattuk meg. Az első megszólalásnál világossá vált, hogy az EP330 hangminőségének karaktere az árához mérten kiemelkedően jó. A zenék sok apró részlettel és kellő dinamikával szólaltak meg. A magas hangok elegendőek, a középtartomány hangsúlyos és tiszta, a mélytartomány arányos és stabil volt. Egy pillanatra sem volt hiányérzetünk, a dinamika, a részletek igazán élvezetessé tették a hallgatott trekkeket. A keményebb techno trekkekel is lazán elboldogult a fülhallgató, sőt tulajdonképpen Julian Jeweil trekkjeinél érezte igazán elemében magát.

Recondite-nak a Cure című trekkje is hozta a várt minőséget, ami véleményünk szerint ugyancsak a háromkamrás kialakításnak köszönhető. A mélyek hangja hangsúlyos volt, de nem tolakodó, így nem is fárasztotta a fülünket még huzamosabb idő után sem. Több hangszer egyszerre történő megszólalásakor is tiszta szeparált hangképet kaptunk. A mélyek testesek, és érezhetően előtérben voltak, megtöltötték a fülünket, de nem törték meg a hangképet, hanem egyensúlyban maradtak a közép és a magas tartományokkal. Tehát az EP330 által nyújtott hangzás véleményünk szerint nagyon kellemes volt, ami nem véletlen, mivel a létrehozása rengeteg időbe telt a gyártó AVAX -nak.

MAJDNEM EGY ÉVIG HANGOLTUK, ÉS MÉG AZ UTOLSÓ PILLANATBAN IS DRIVER-T CSERÉLTETTÜNK ÉS IMPEDANCIÁT VÁLTOZTATTUNK, MERT EGY UTOLSÓ KIS FINOMÍTÁS MÁR NEM FÉRT BELE AZ ELŐZŐ DRIVER-BE. SZEM BECSUK, NYEL EGYET, KUKÁBA VELE, VISSZA AZ ALAPOKHOZ. NEM NAGYON SZERETJÜK A KOMPROMISSZUMOKAT. A SAJÁT ÖRÖMÜNKRE, ÉS A NEVÜNKET ADVA HOZZÁ CSINÁLTUK. A BÜSZKESÉGÜNK. A SAJÁT GYEREKÜNK.

#flowavax #avaxhungary #earphone #sunday #hiresaudio #ep330 #ep340

Posted by AVAX Hungary on Sunday, December 8, 2019

Az eredmény egyértelműen magáért beszél mivel EP330 egy kiváló ár/érték arányú, igényesen kivitelezett fülhallgató lett, mind kényelem és használhatóság, mint pedig hangzás szempontjából. Látszik rajta, hogy egy igazi szerelem termék, amit az AVAX nagy lelkesedéssel készített, nekünk magyar zenerajongóknak. A mindennapokban remekül használható, kellemes zenehallgatást biztosít, és a tapasztalataink alapján mi bátran ajánljuk az elektronikus zenehallgatáshoz. 

Az EP330-as fülhallgató az AVAX első modellje, amit 8999 Ft-ért tudtok megvásárolni a honlapjukon, legegyszerűbben ide kattintva.