Úgy tűnik a techno győz Grúziában

- 2 perces olvasmány
bassiani_techno_tüntetés_tibilisi_plusbeats

Szombat hajnalban óriási razzia volt Grúzia fővárosában, Tibilisziben, ahol a rendőrség indokolatlanul erőszakosan lépett fel két klub és az ott szórakozók ellen. A város berghainjaként emlegetett Bassiani klub két alapítóját is letartóztatták, több tucat emberrel egyetemben, mivel állítólag komoly kábítószer kereskedés folyt a helyszínen.

Ezzel szemben a hatóságok és kormány ellenszenvét inkább a liberális eszmék terjesztésében való részvétel és a lazább drogpolitikát támogató közösség lehetett az erőszak valódi oka.

We dance together, we fight together!!! #danceforfreedom

Posted by BASSIANI on Saturday, May 12, 2018

A szórakozóhelyekről kizavart tömeg még szombaton a parlament elé vonult, ahol békés tüntetés vette kezdetét, amiről gyakorlatilag a teljes világsajtó beszámolt. Úgy néz ki a demonstráció elérte a célját, mivel a grúz belügyminiszter, vasárnap reggeli beszédében elnézést kért a történtek miatt:

„Bocsánatot kérek, nem csak a saját nevemben, de az intézkedő hatóságok nevében is a történtek miatt. Sajnálom ha valakinek bántódása esett, és arra kérek mindenkit, hogy ők is bocsássanak meg rend őreinek.” – majd hozzátette, hogy felülvizsgálják a jelenleg szigorú drogtörvényeket is, illetve arra is ígéretet tett, hogy a város ezentúl is teret kíván adni a szabad zenehallgatásnak és bulizásnak.