Friss, ütős, hazai

- 3 perces olvasmány
Belocca Metha Steam Shape Yvel Tristan
Belocca Metha Steam Shape Yvel Tristan

Belocca, Metha, Steam Shape és Yvel & Tristan legutóbbi kiadványait hallgattuk meg.

Hazánk producerei nem aludtak téli álmot, sőt azt is tisztán látni, vagyis hallani, hogy mivel töltötték az utóbbi időszakot, például a stúdióban. Friss, ütős, hazai rovatunkban ezúttal Belocca, Metha, Steam Shape és Yvel & Tristan legfrissebb kiadványait hallgattuk meg, és ezt nektek is melegen ajánljuk!

Belocca – Mercury 2019

Kiadó: Mainground Music
Stílus: Techno

A Belocca által kormányzott Mainground Music kiadó igencsak sikeres évet zárt 2018-ban, mindezt erősítik a jelentős számú Spotify streamek, playlistek és a komoly pozíciók a Traxsource-on. Miután a spiritualitás és az asztrológia közel áll hozzá, legújabb szerzeményét a naprendszer legkisebb és legbelsőbb bolygólya, a Merkúr ihlette, így 2019 számára a Mercury névre keresztelt track-jével indult.

A single egy erősebb techno groove-val indít, majd puha hangzások ölelik át a környezetet, az álomszerű kiállás után egy karakteres basszussal kezdődik a történet, ami belöki a track igazi húzását. Tovább épül a ritmikus groove, és folyamatosan keveredik a kissebb, puhább hangzásokkal, ami az egész zenén végigkísérő hangzásvilág jellegzetessége.

Metha – Silverstone

Kiadó: BeMassive Records
Stílus: Melodic House & Techno

A Be Massive records sem tétlenkedik, ugyanis egy 3 számos Ep-vel jelentkeztek február 11.-én. A kislemezen Metha szerzeménye, a Silverstone hallható, 2 remix társaságában, melyeket Mike Hulme és Occam készített. Az original finoman indít, a ma jellegzetes arpeggiók bűvöletében, a progressive világból átáramló hangulatok, hangszínek, szólamok kavalkádjában, és egyben e motívumok cserélődő egységében egy igazán izgalmas  tripp-be kapunk betekintést. A két remix is hasonló koncepcióban ötvözi a ma jellegzetes progressive soundokat a techo világával.

Steam Shape – Dimensionless EP

Kiadó: Metaphase
Stílus: Techno

Szitén, így az év elején érkezett meg a Steam Shape duo kilencedik kiadványa, mely a Metaphase kiadó katalógusát igyekszik tovább erősíteni, egy igazán erőteljes 4 számos EP-vel, amin két szerzemény kiegyensúlyozottan hozza a csúcsidőben várt hatásokat, míg a másik kettő a melodikusabb történetekre koncentrál. Ahogy azt már megszokhattuk a Steam Shape esetében a Dimensionless track-ek szikla szilárdra épített dob szekciója mozog szimbiózisban az erős basszusokkal, így az izgalmat keltő ritmikai részek és a hipnotizáló szinti stabokkal meghangszerelt zenék tovább húzzák a már amúgy is izgalmas portfóliójukat.

Yvel & Tristan – Tubular

Kiadó: Days Like Nights
Stílus: Progressive House

A DAYS like NIGHTS kiadó megjelenéseire jellemző az újkori proggie hangzás, amit leginkább a label boss Eelke Kleijn ízlése formál. Ezzel a világgal találkozott most, a saját maga bevallása szerint is kedvenc magyar producereinek számító Yvel & Tristan legfrisebb szerzeménye a Tubular, ami így nála látott napvilágot január 24-én. A single-el dark, deep és minimál hangulatot hoztak, ami a filterek mozgásában fejlődő arpeggiók, és a finoman kísérő basszus együttmozgásában tárja elénk a duo által életre keltett világot.