Belocca Az év underground Dj-je

- 2 perces olvasmány
belocca underground dj
Belocca underground dj

Hétfő este, az Akvárium klubban került lebonyolításra az idei Ballantine’s Music Awards – Az Év DJ-je gála, a DJ Szövetség – Magyar DJ és Producer Egyesület szervezésében, ahol összesen hat kategóriában hirdettek győztest.
Az év underground Dj-je címet idén Belocca vitte el, akit olyannyira meglepett a szakmai zsűri döntése, hogy először percekig kellett várni rá, amíg felment a színpadra átvenni a díját, majd pedig többször is rákérdezett, hogy valóban az ő neve szerepel a plaketten, amit aztán saját maga is ellenőrzött.

„Keresem még mindig a szavakat arra az érzésre, amit tegnap meglepve tapasztaltam. Hosszú lenne amit leírnék így mindenkinek tiszta szívemből köszönöm, hogy megtapasztalhatom életem első kézzel fogható díját.”

 

Mint mondta, nagyon meglepte a döntés, mivel az utóbbi két évben alig mozdult ki a stúdiójából, legfeljebb a pizza futárnak nyitott ajtót, ha megérkezett a rendelés.
Ez így azért nem teljesen igaz, hiszen nyáron például Szöulban és Pekingben lépett fel az Ultra Music fesztivál ázsiai kiadásán, ősszel pedig
az Amsterdam Dance Event hivatalos eseményén, a Throne Room kiadó buliján Spektre, Drumcomplex, Rudosa és Transcode –al egy line-up-ban, itthon pedig a Dffrntly csapat színeiben, a Kiscelli múzeumban, az általuk szervezett bulin, ahol mellette, a Moonwalk páros kapott főszerepet.

Mindemellett persze, a saját bevallása szerint is, rengeteg stúdiózás szintén meghozta az eredményét, több szerzeménye is folyamatosan jelen volt az előző év körforgásában, miközben már idén is friss megjelenéssel büszkélkedhet. Pár napja látott napvilágot a Mercury 2019, a saját Mainground Music kiadóján, amit egyébként a naprendszerünk legbelsőbb és egyben legkisebb bolygója, a Merkúr ihletett.

Belocca-t, élőben, Budapest legújabb techno buliján, a Dffrntly által szervezett Save The Rave-en is meghallgathatod,ahol többek között a horvát elektronikus zenei szcénát több, mint két évtizede formáló Insolate-el, illetve a napjaink német savas hangzását képviselő Ben Dust-al osztozik majd a Dj pulton.