Az Anjunadeep legújabb csoda producere

- 3 perces olvasmány
ben böhmer dj budapest calling
ben böhmer dj budapest calling

„A Böhmer hangzás tulajdonképpen egy történet, amibe megpróbálok összhangot teremteni a dallamok és a monotonitás illetve az élő és gépi hangok között. Akkor születik meg egy-egy zene, ha a különböző elemek együtt, valami fajta újat, egészet képesek alkotni.”

Ben Böhmer alig négy éve vágott bele a fenti műveltbe, az első produkciókra pedig már Lane8 is felfigyelt, akinek ajánlása által került a neves Anjunadeep kiadó spektrumába, akik a nekik küldött első két track-re azonnal le is csaptak.
A Flug & Fall, Explorations válogatásukra került fel, míg a Morning Falls-ból egy három track-es önálló megjelenés lett.

Mindez az utóbbi másfél év történése, akárcsak az, hogy Böhmer közben része volt az Above & Beyond, Group Therapy rádióműsor 300-ik adásának, amit élőben több ezer ember előtt, Hong Kong-ban rögzítettek, számos Anjunadeep buli-n lépett fel, de ő lett Jan Blomqvist, Disconected turnéjának warm-up Dj-e is, amiben egész biztosan nagy szerepe volt a The Space In Between remixének is.

A különböző közösségi felületeken több milliós lejátszásnál járó újragondolása, nem az egyetlen olyan szerzeménye, ami szemmel láthatóan széles körben rendkívül népszerű az elektronikus zene rajongók körében,  a Promise You és az After Earth is hasonló számokkal jelzi a rajongók tetszését.

És nem csak az övékét, mert az, hogy az utóbbi zene, a Beatport csúcsáig menetelt a szakma, azaz a Dj-k elismerést jelzi, ami saját bevallása szerint még mindig hihetetlen számára, hiszen nem épp az a tipikus hangzás, ami mostanában széles körben népszerű.

„Végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen szintű fogadtatása van a zenémnek. Őszintén, soha nem gondoltam volna, hogy a szerzeményeim ilyen sok emberben nyomot hagynak. Tényleg leírhatatlan érzés.”

Az pedig, hogy élőben meghallgatni őt milyen érzés március 14-én, a Budapest Calling szervezésében lehet megtapasztalni, az egykori Tesla, manapság Storynéven futó klubban, ahol Lexer, az Indigo Theory és Davko társaságában fog fellépni.

 A korlátozott számban rendelkezésre álló jegyekre itt lehet lecsapni, az est másik headliner-ével pedig az alábbi linkre kattintva érdemes képbe kerülni: