Rendszeresen feszegetem a tűrőképességem határait

- 3 perces olvasmány
ben klock techno electronic beats fesztivál
ben klock techno electronic beats fesztivál

AZ ÉLETEM SZÁMOS PONTJÁN ÉREZTEM AZT, HOGY NEM TARTOK SEMERRE SEM, MEGGYŐZŐDÉSEM VOLT, HOGY ÉN SOHA NEM LEHETEK SEMMIBEN SEM ÚGY IGAZÁN SIKERES.

Napjaink megkerülhetetlen techno fenoménja, Ben Klock számára a siker sokáig csak álom volt, ami hosszú évek vergődése után, a Berghain elindulásával, szinte egy csapásra ért véget, és változtatott meg mindent, az egykori grafikus életében.

Rendszeresen posztol videókat és képeket a fellépésekről, miközben egy olyan klub rezidense ahol tilos fotózni, vetődik fel az igen ellentmondásos helyzet.  Klock úgy véli, minden helynek megvannak a maga szabályai, és szokásai, lehetetlen és szükségtelen is egységesíteni.

AZ, HOGY HASZNÁLOM A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁT NYILVÁNVALÓ. AZON TÚL, HOGY MA EZ A LEGEGYSZERŰBB ÉS LEGNAGYSZERŰBB MÓDJA IS, A RAJONGÓKKAL VALÓ KOMMUNIKÁLÁSNAK TELJESEN EGYÉRTELMŰ. DE EZEN TÚL, ITT SAJÁT MAGAD SZABÁLYOZOD, HOGY MIT ÉS MILYEN FORMÁBAN KÖZÖLSZ. VAN, AKI SAJÁT VÉLEMÉNYÉNEK TOVÁBBÍTÁSÁRA HASZNÁLJA, MÍG MÁSOK A FELLÉPÉSEIT ÉS A BULIK FLYEREIT POSZTOLJA, AMI EGYÉBKÉNT SZERINTEM NEM TÚL FANTÁZIADÚS. ÉN ALAPVETŐEN VIZUÁLIS EMBER VAGYOK, SZERETEM A SZÉP KÉPI MEGJELENÍTÉST, A POSZTJAIM IS EBBEN A SZELLEMBEN SZÜLETNEK.

– magyarázza Klock.

Érdekes kérdésként merül fel, hogy mi alapján dönt egy-egy fellépés mellett vagy ellen.

TÖBB TÉNYEZŐ FÜGGVÉNYÉBEN HOZUNK DÖNTÉST. SZÍVESEN JÁTSZOM FRISSEN NYÍLT KLUBOKBAN, ÉRDEKES FESZTIVÁLOKON, MIKÖZBEN JÓ PÁR OLYAN HELYSZÍN VAN, AHOVÁ ÉVEK ÓTA SZÍVESEN VISSZAJÁROK. HA ISMERETLEN TEREPRE TÉVEDÜNK, MINDENKÉPP SOKAT NYOM A LATBA A KOLLÉGÁK ÉS A SZAKMA VÉLEMÉNYE AZ ADOTT FELKÉRÉS ELBÍRÁLÁSÁNÁL.

A Dj életforma a hétköznapi élettel könnyen összeegyeztethető számára, a mostani állapot viszonylag egyenletesen alakult ki azzal, hogy a korábbi grafikusi polgári állását egész hosszú ideig művelte a Djzéssel párhuzamosan, mielőtt szépen, fokozatosan végképp maga mögött hagyta. Az ötlettelenségre a moduláris szintetizátorok beszerzése
a megoldás, de kreativitását nem tervezi live fellépésbe transzformálni.

TUDJUK, HOGY RENDSZEREN FESZEGETED FIZIKAI ÉS SZELLEMI HATÁRAIDAT, EGY – EGY HOSSZÚ HÉTVÉGE SORÁN, AMIKOR, ELŐFORDUL, HOGY ÖSSZESEN CSAK KÉT ÓRÁT TUDSZ ALUDNI. VAN VALAMI HATÁR ENNEK KAPCSÁN, VAGY MINDENNÉL FONTOSABB A FELLÉPÉS?

NEM SEMMIKÉPP SEM SZABAD EGY BIZONYOS PONTON TÚLVÁLLALNI MAGAD. MONDJUK EZ A HATÁRSZABÁS A LEGKEVÉSBÉ AZ ÉN DÖNTÉSEM… RENDSZERINT AZ ÜGYNÖKÖM MONDJA AZT, HOGY EDDIG ÉS NE TOVÁBB. GYAKRAN ELHANGZÓ MONDAT: EZT A HÉTVÉGÉT TÉNYLEG PIHENÉSSEL KELLENE INKÁBB TÖLTENED.

Érdekes kérdésként merül fel, hogy világszerte mennyire mozdulnak meg ugyan arra a szettre az emberek. Klock nem nagyon lát különbséget a különböző szcénákban. Mindig azt játssza, amit adott pillanatban jónak érez. Azért megjegyzi, hogy míg Olaszországban garantált az ováció egy – egy húzósabb kiállást követően, addig például az angolok a magasabb, pörgősebb részeket perferálják.

Ha kíváncsi vagy, hogy nekünk mit játszik, és hogy nálunk hogyan alakul egy Ben Klock szett akkor mindenképp látogass el most szombaton a Várkert Bazárba tartandó Electronic Beats Fesztiválra, ahol négy órás szettben mutatja meg mindezt.

Forrás: Groove