Egyetlen zenével a világhírnév felé

- 3 perces olvasmány
bendust dffrntlyroom techno
bendust dffrntlyroom techno

Ben Dust-nak hívják, aki ezt megcsinálta! Nézd meg hogyan.

A vihart követően, amikor már kitisztulni látszott az ég, és senki sem számított újabb apokalipszisre, váratlanul, de annál nagyobb erővel sújtott le Ben Dust, és az első track-je, ami senkit sem hagyott érintetlenül, a szó legjobb értelmében.

Így szól, kissé regényesen, de mindenképp hitelesen, a német szcéna jelenkori savas zenészének eljövetele, aki ez idáig pusztán egyetlen szerzeménnyel érte el azt, ami sokaknak soha, vagy esetleg többszöri próbálkozás után sikerül csak, vagyis, hogy széles körben, egy csapásra ismerté váljanak és, hogy zenéjüket hosszú ideig Adam Beyer, Chris Liebing, Monika Kruse vagy éppen Marco Carola is  képtelen legyen kihagyni szettjéből.

Igen, a 2016 nyarán megjelent  Homeless-ről van szó, ami stílusát tekintve hard techno-ként van ugyan számon tartva, de hangzását tekintve inkább nevezhető valamiféle újkori happy hardcore szerzeménynek, a benne hallható vokál és alaphangzás legalábbis egyaránt erre enged következtetni. Akárhogy is, a zene telitalálat volt, ami lehetőséget biztosított számára Dj-ként is bemutatkozni jó pár fesztivál és klub pultjában, mindamellett, saját kiadójának a ReWashed-nek is óriási lendületet adott.

Ben Dust-ról nem mondható el, hogy csak úgy ontja magából az új zenéket, viszont, ha valami megjelenésre kerül, az mindenképp nyomot hagy, széles körben. Ilyen a Blow Your Mind EP is, ami a múlt évben került kiadásra a lengyel Eclipse Recordings által, akik, lassan egy évtizedes tevékenységük alatt többek között Dandi & Ugo, Toni Alvarez, Angy Kore, Lützenkirchen vagy Sebastian Groth szerzeményeinek útját egyengetik.

A kiadvány, ahogy a címe is ígéri, valóban észveszejtő. Feszes ütemek, darálós dallamok és a techno keményebb fajtájára jellemző sötét hangzás uralja mindkét track-et, hiszen az EP másik zenéje a Help Yourself is pont annyira elmés, hogy biztos felejthetetlen élményt hagy a hallgatóban.
Akárcsak egy Ben Dust Dj szett, amire ma este kerül sor, tökéletesen underground közegben, a frissen nyitott DFFRNTroom-ban.