Berlin mindenható „kidobóiról” készült film

- 2 perces olvasmány
berlin bouncer dokumentumfilm
Berlin Bouncer dokumentumfilm

Mostanában szinte minden hónapban kijön valami film az elektronikus zenével kapcsolatban vagy annak az egyik központjának számító, berlini szcénáról szóló dokumentumfilm, arra azonban még nem nagyon volt példa, hogy a német főváros klubjainak ajtaiban álló, és az oda való bejutás fellett döntők személyéről szülessen alkotás. Ezt a hiányosságot pótolja a hamarosan bemutatásra kerülő Berlin Bouncer, ami a talán három leghíresebb ilyen foglalkozást űző arcot mutatja be.

Név szerint, az egykori Nyugat Berlinből származó Frank Künster-t, aki a kilencvenes években töltötte be az ajtónálló szerepét az egykori Delicious Donuts klubban, majd pedig a King Size közönségét formálta. Smiley Baldwin, eredetileg katona, aki az Egyesült Államokból érkezett a német fővárosba, hogy a több éves, amerikai határvédő szolgálatot, a Berghain ajtajának felügyeletére cserélje.  A harmadik szereplő természetesen napjaink legismertebb ilyen arca, azaz Sven Marquardt, a kelet berlini punk és fotós, aki gyakorlatilag önálló brand-ként van számon tartva, és legalább akkora ismertséggel bír, mint maga az intézmény, ahol dolgozik.

Széles körben, azaz a német mozikban áprilistól kezdik vetíteni a filmet, amelynek zenéjét a Tiefschwarz egyik tagja, Basti Schwarz szerezte.

Forrás: Resident Advisor