Ingyenes drogtesztek a berlini klubokban

- 2 perces olvasmány
berlin éjszaka élet ingyen drogtezst
berlin éjszaka élet ingyen drogtezst

A tiltás és büntetés pont annyira nem vezet eredményre, mint amikor nem veszünk tudomást a problémáról, a kábítószer témában ez a tétel ráadásul halmozottan igaz. Az információmegosztás és prevenció ellenben kimondottan hatásos eszköz tud lenni, már ha erre kellő nyitottság van a társadalom na meg a mindenkori kormányzat részéről.
Többek között Svájc, Ausztria és Hollandia után, most Németország is új irányt kíván venni a drog prevenció területén, azzal, hogy a többi európai ország mintájára, egyelőre ugyan csak Berlinben, díjmenetes drogtesztelésre ad lehetőséget a város klubjaiban.  

Az akció startjára ugyan még körülbelül egy évet várni kell, addigra történik meg ugyanis a tevékenységet szabályozó törvényi döntéshozatal, viszont az már most biztos, hogy a kormányzat 150 000 euró t szán a programra.
A klubokban felállított egységekben minden forgalomban lévő kábítószert, teljes körűen be lehet majd vizsgálni, így nem csak a tényleges hatóanyagtartalom kerül majd megállapítása, de minden egyéb, gyakran rendkívül káros adalékanyag is, amelyek extrém esetben akár végzetesek is lehetnek a fogyasztóra.

Forrás: FazeMag