Berlinnek milliárdos bevétele van a partyarcokból

- 2 perces olvasmány

A Berlini Klub Bizottság közleménye szerint az éjszakai szórakoztatóipar és a turizmus kb. 1,5 milliárd eurót hoz a városnak, évente. 2018-ban 3 millió turista látogatott el Berlinbe a város híres éjszakai élete miatt, akik átlagosan 2 és fél napot töltöttek ott és napi 205 eurót költöttek.

A bizottság szóvivője, Lutz Leichsenring elmondása szerint klubok, mint a Berghain, a Watergate vagy a Tresor, teszik egyedivé a várost és nagyban hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez.

„Érdekes, hogy a klubok száma az elmúlt években relatíve nem változott maradt, miközben sikerült elérni, hogy a bevételek mégis növekedjenek.”

Egy kutatás kimutatta, hogy a német fővárosban a közel 280 szervező kb. 9 000 embert foglalkoztat és 58 000 rendezvényt szervezett 2018-ban. Ez 168 millió eurós bevételt eredményezett, amelynek nagy részét az alkoholforgalmazás tette ki.
Ennek ellenére nem érezheti magát teljesen biztonságban a berlini klub szcéna. A Berlini Klub Bizottság felhívja a figyelmet, hogy a növekvő bérleti díjak jelentősen megnehezítik a szórakozóhelyek mindennapjait.

Forrás: TrackID Blog