Blackrod Records: minimalisztikus maximalizmus

- 3 perces olvasmány
blackrod lemez kiadó
blackrod lemez kiadó

Napjainkban, hazánkban is egyre több független kiadó tör a felszínre, erősítve ezzel a honi felhozatal mellett a nemzetközi színteret is, hiszen többüket ott is jegyzik, miközben igen komoly támogatást kapnak a legnagyobb nevektől. Pontosan ebbe a kategóriába tartozik a Dephton által életre keltett, ma már Sikztah-val közösen menedzselt Blackrod Records is, amelynek egyik fő küldetése, hogy nem feltétlenül ismert, de tehetséges producereket is megmutassanak a világnak. Többek között Temporary Permanence, Hanubis, Michel Lauriola már letette névjegyét a Blackrod katalógusában, de mellettük további izgalmas szerzeményeket is találunk. Külön öröm, hogy  a kompromisszummentes techno zenék a szokásos digitális megjelenésen túl gyakran vinyl formájában is a közönség elé kerülnek.

2017-ben Depthon megjelenésével, a  Last Train EP-vel indult útnak a kiadó, 5 nyers, dark hangulatú trippel, melyhez igazán elismert nevek készítettek remixet, Hans Bouffmyhre és Chris Koegler személyében

2018-ban többen is bizalmat szavaztak a frissen alapított kiadónak, ráadásul nem csak a hazai színtérből, ugyanis Sikztah két számos EP-je és Akos Wex remixe mellett Klaudia Gawlas is nyomot hagyott a kiadó repertoárjában. A német techno királynő Blackrod-os debütálása a 4 számot tartalmazó Manifest EP-vel történt meg, amin rajta kívül, a skót producer, Edit Selectis feltűnik egy remixel.

A sötét és hipnotikus groovokra épülő album, erős basszusokkal és atmoszférikus hangképpel tartja fent a flowt. A kiadó számára mérföldkőnek számító megjelenést összerakó Klaudia Gawlas, 2008 óta jelentet meg zenéket. Eleinte társszerzőként dolgozott, debütáló albuma, a Zeitgeist 2013-ban a Master of Disaster kiadón került a közönség elé. A szintén ezen az albumon található Papillon később az év legjobb trackjének címét is elvitte, a tekintélyes német magazin, a Faze Mag rangsorolása szerint.

A Blackrod Records a zenén túl kiegészítőket is kínál. A weboldalon, a nagyon jól eltalált és megjegyezhető logójával ellátott minimalisztikus  stílusú hátizsákot is találunk, mely praktikus kelléke lehet a következő party-nak, például a február 23-án megrendezésre The Etiket-en, ahol Angy Kore, Bjorn Torwallen mellett Sikztah, Steam Shape, Depthon és Akos Wex is hallható lesz.

View this post on Instagram

15/03 #techno #ctrlartdel #budapest

A post shared by Blackrod (@blackrodmusic) on

Március 15- én pedig egy  Label Night keretein belül ismét a fővárosi Under klubban lehet velük találkozni, ahol Depthon, ML91, Nuel,  Stattus, rakja a talp alá valót, valamint először látogat el hazánkba, egyenesen Prágából Adelia és Efectiv, akik nevéhez az évek óta sikeresen működő CTRL ART DEL projekt fűződik.