A balatoni underground bulik már 12 éve erre vannak

- 3 perces olvasmány
bloom bár keszthely balaton buli 
bloom bár keszthely balaton buli 

A nyári időszakban rengetegen látogatják meg a magyar riviérát, főleg most, hogy a külföldi nyaralás kockázatokkal járhat. A legtöbb embernek, ha bulizni akar a balcsi környékén, Siófok, esetleg Füred ugrik be elsőnek, de a helyzet az, hogy nyugatabbra is van élet. Keszthely például tökéletes helynek ígérkezik, ha pihenésre vágyunk, de a partyarcok számára is vonzó célállomás lehet, ugyanis az itteni Városi Strandon található a Bloom Bár, amely az elektronikus zene underground oldalát képviseli már 2008 óta. 

Annak idején a tört ütemek, elsősorban a breakbeat volt a hely fő profilja és olyan nevek is megfordultak a lemezjátszók mögött, mint a brit Freestylers vagy az Elite Force, de a reggae, ska és a dub műfaja is nagy hangsúlyt kapott.  Hozzá kell tenni, hogy egy olyan helyről beszélünk, amely az EDM láz idején is maradt az underground vonalon, azzal, hogy a techno, illetve a house világa felé vette az irányt. 

Az biztos, hogy messzire nyúló történelemmel rendelkezik a keszthelyi szórakozóhely, ami azóta is a klubélményre igyekszik fókuszálni, az igénytelenebb tömeg vonzása helyett. Az évek során a hazai techno és house szcéna élvonalából kerültek ki a fellépők és mára a szintér szinte összes jelentős alakja megfordult itt, így például METHA, DENES TOTH, AKOS WEX, MATEO & SPIRIT, SANFRANCISCOBEAT, SHABAAM, GABOR KRAFT, CHRIS RONSON, YVEL & TRISTAN, HOT X, PETER MAKTO VAGY GREGORY S.

Amint azt tudjuk minden valódi underground helyről elmondható, hogy közönsége inkább nevezhető közösségnek, mely az igényes ütemeket keresi és a zene iránti szenvedélyre, illetve az önfeledt táncra fekteti a hangsúlyt. A Bloom Bárra ez teljes mértékben igaz, hiszen a kezdetek óta ez volt a hely elsődleges profilja és a mai napig ebbe az irányba húz a klub. 

Számos nagy zenerajongó számára szolgál egyfajta bázisként a Bloom és egyesek már 12 éve folyamatosan visszajárnak, ami erősen tükrözi a hely színvonalas atmoszféráját és programjának gondos kialakítását. Mellesleg ha már underground elektronikus zene, nem maradhat ki a goa műfaja sem, így a Bloom igyekszik ennek a kultúrának is kedveskedni, nem csak fellépőkkel, de stílusos dizájnnal is.  

Az augusztusi programok is erősnek ígérkeznek, ugyanis elsején érkezik a Bloom falai közé a magyar büszkeség, MIRA JOO, aki bár kint él Zürich-ben, rezidenskedett már Ibizán is a Privilege-ben. Őt fogja kísérni továbbá a szintén Be Massive-os hölgy, AVIKA, aki a Horizon sorozat pécsi kiadásán is zenélt a közelmúltban. 

A következő szombaton pedig a techno sötétebb és savasabb ütemei fogják uralni a terepet, TWELVE INCHES OF BLACK a csapatával, szóval számíthatunk az egész estés menetelésre, melyről többek között ATOMIK és SINKO fog gondoskodni.

És itt még közel sincs vége a nyárnak, a további eseményeket

>>> ERRE LEHET CHECKOLNI <<<