Megint veszélybe került a B My Lake megrendezése??

- 3 perces olvasmány
bmylake zamárdi balaton rendezés 2020
bmylake zamárdi balaton rendezés 2020

Az utóbbi pár évben folyamatosan költözni kényszerült hazánk underground elektronikus zenei fesztiválja a B My Lake. Tavaly ugyan visszatalált a sokak által kedvelt Zamárdiban található strandszakaszra, idén viszont újra veszélybe kerülhet, miután a város polgármestere, Csákovics Gyula és a helyiek egy része nem kér többet fesztiválból. A polgármester nyilatkozatában elismeri, hogy az évek során a városban megrendezet fesztiválok jelentős többletbevételhez jutatták és a határainkon túl is ismerté tették Zamárdit, de ennek ellenére változásokat vezetne be.

Az évek során egyre jobban szervezett nagy rendezvényekkel mára megtanult együtt élni a város. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy a fesztiválok „mellékhatásai” jelentősen megterhelik a lakosságot, a környezetet. Különösen a közvetlen fesztivál környékét.

A jelenlegi helyzet mindenesetre nem egyszerű, mivel a településen élők egy része szimplán besokallt a fesztiváltól és más helyre száműzné, míg a helyiek másik része a szállásadók, vagy más szolgáltatók profitálnak a rendezvényből, így ragaszkodnak a fesztivál maradásához. A kialakult állapotban az önkormányzat is egyensúlyozni próbál, hogy mindenkinek adjon valamit. 

Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni.

Ezekről a változásokról egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület miszerint, maradhat fesztivál, de csak egy, ami a Balaton Sound lenne és az sem főszezonban, hanem júniusban.

Zamárdi mára már nem csak egy jól csengő név, hanem egy BRAND. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozícionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound JÚNIUSBAN kerüljön megrendezésre. A B.my Lake NE LEGYEN NÁLUNK. JELENTŐSEN EMELNI KELL A BÉRLETI DÍJAT

-nyilatkozta Csákovics.

Ha belegondolunk ez a húzás az önkormányzat részéről zseniális, mivel évről-évre tolódik a szezonkezdés, így ha a Balaton Sound-ot egy hónappal korábban rendezik meg, akkor a szezon is egy hónappal hosszabb lehetne Zamárdiban. Ráadásul a főszezonban például nem korlátozná a Sound a strand használatát az érintett partszakaszon.

Mindenesetre a B My Lake elkerülhetetlennek tűnő újbóli költözésének sem a fesztivál szervezői sem annak látogatói nem őrülnek, főleg azok után, hogy helyi politika által pár éve kikezdett, majd a fesztivál közönsége által sem túlságosan kedvelt keszthelyi megoldás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.  Fülöp Zoltán fesztiváligazgató, a B My Lake tekintetében nem kívánt nyilatkozni, azonban a Sound kapcsán elmondta:

Reméljük pozitív hírek érkeznek mindkét fesztivál tekintetében.

Forrás: 444.hu