Megjelent Boris Brejcha legújabb albuma

- 3 perces olvasmány
boris brejcha album megjelenés nagylemez
boris brejcha album megjelenés nagylemez

Az elektronikus zene híres maszkos Jokere, Boris Brejcha január 24-én dobja piacra, Space Diver című albumát, méghozzá az Ultra Music-nál. Boris-t már nem kell senkinek se bemutatni, hiszen a minőségi zenéjével és kemény marketing munkával a Daft Punk duóhoz és Deadmou5-hoz hasonlóan elképesztő népszerűségre tett szert, az arcát rejtő álarc és a brand, amit képvisel. 

Az albummal kapcsolatos interjúban kifejti a maszkos fenomén, hogy igazi muzikális családban nőtt fel Dél-Németországban, így világos honnan származik ez a fajta tehetség, de kitér arra a gyerekkori balesetre is, amely során sérüléseit szerezte, és aminek hála hatalmas fordulatot vett élete.
Boris 6 éves volt, amikor a baleset történt és a következő pár év nagyon nehéz volt számára, hiszen nem igazán voltak barátai.

A NEHÉZ IDŐSZAKBAN ELKEZDTEM KERESNI VALAMIT, AMI GYÓGYSZERKÉNT FUNKCIONÁLHAT SZÁMOMRA ÉS ÍGY TALÁLTAM RÁ A ZENÉRE. A ZENE VOLT AZ ÉN ORVOSSÁGOM.

Ennek köszönhetően már 10 évesen elkezdett zenét gyártani az ifjú Boris, mellesleg eleinte az elektronikus zene hardcore aspektusával foglalatoskodott, amit a trance követett, majd a minimal. Mai stílusa kétségkívül ezen műfajok keveréke. Ez az időszak másról sem szólt számára csak a kőkemény, szünetmentes munkáról, ami végül meg is hozta a gyümölcsét. 

LieblingsMensch című számához például egy Ultra Music-os videó is készült, ami röpke 1 hét alatt a 200 ezres nézőszámot súrolja. 

Egy másik track az albumról, ami szintén nagy hype-ot kapott, a Laura Korinth hangjával színezett Gravity. 

Vagy ott van például az introként használt, I Take It Smart című track, ami szintén most fog hivatalosan megjelenni. A maszkos virtuóz elmesélte azt is az album kapcsán, hogyan esett a Jokerre választása. 

ELSŐ MEGJELENÉSEIMET KÖVETŐEN EGY BRAZÍL PROMOTER KERESETT MEG MINKET ÉS HÍVOTT IS JÁTSZANI. ÚGY GONDOLTAM VALAHOGY MUSZÁJ KITŰNNÖM A TÖMEGBŐL, HOGY MEGJEGYEZZENEK AZ EMBEREK VALAMIRŐL. HA MÁR BRAZÍLIA, A RIÓ-I KARNEVÁL MIATT A JOKER MASZK MELLETT DÖNTÖTTEM.

Azóta ez a maszk egy ijesztően népszerűvé vált, olyannyira, hogy egyes rajongók magukra tetováltatják azt, amit mellesleg maga Boris is túlzásnak tart. Így nem meglepő, hogy a most megjelenő album körül is hatalmas a hype és már mindenki tűkön ülve várja a premiert. Kiderült az is, hogy egy nagyon macerás fél évet tudhat maga mögött mindenki kedvenc udvari bolondja, ugyanis mostanában költözik egy teljesen új városba barátnőjével, így a stúdiózás is kimaradt neki az elmúlt időszakban, de szerencsére nem tervez leállni a zeneírással még egy jó ideig.

A ma megjelent album teljes track listája így néz ki:

 1. Gravity
 2. Happinezz
 3. never Look back
 4. Lieblingsmensch
 5. Space Diver
 6. To The Moon And Back
 7. Blue Lake
 8. Take It Smart
 9. Future
 10. The Troublemakerz
 11. Kittys Journey
 12. Game Over