Így készíts Boris Brejcha féle muzsikát pár lépésben

- 2 perces olvasmány
boris brejcha audio készítés házilag video
boris brejcha audio készítés házilag video

Hobo, már jól ismert, hogyan készíts zenét, soron következő áldozata nem más, mint az elektronikus zene egyik legmegosztóbb előadója, Boris Brejcha, akinek zenéit szinte mindenki hallgatja, egyesek viszont éppen ezért nézik le művészetét. Ezek alapján nem meglepő, hogy ráesett a választás a népszerű How To Make Music Like sorozat következő részének főszerepét illetően. 

View this post on Instagram

This is how to relax.

A post shared by Hobo (@hobo_dj) on

A videó ezúttal is rendkívül szórakoztató módon, számos ikonikus arcot feltüntetve mutatja be a minimál király zeneírási metódusait, melyek a videó szerint minimális erőfeszítéssel másolhatóak. Sőt bizonyos szempontból még talán jobb is az eredmény, mint az eredeti, de ez csak ízlés kérdése. 

Az 5 lépés most is az ütemekkel kezdődik és nem meglepő módon, minimál ütemekkel, vagyis, ahogy a videó is mondja, rengeteg hang egymás után pakolásával. Ebben a videóban viszont, a többivel ellentétben, nyereményjáték is indult és a megnyerhető Sensel Morph készülék is bemutatásra került, a szokásos humorral körítve. Sőt úgy is érezhetjük, hogy ezúttal nagyobb hangsúlyt kapott a nyeremény, mint maga a zenekészítés, de valamiből a Hobo-nak is meg kell élnie.
Mellesleg ez az epizód külön kedveskedik a Mátrix rajongóknak. 

Az ütemek után következik a recsegős basszus, amit a jellegzetes “fehér” hang, vagyis a minimál számokból már jól ismert sistergés dob fel. Ezután következnek a melódiák, melyeket a videó készítője szerint Boris, indokolatlanul nagy mennyiségben használ, ráadásul szintén minimális erőfeszítéssel, ami az összetételüket illeti. A trükk az, hogy csak a videóban látható hangokat használjuk és dallamonként 3-at vagy kevesebbet.
Az eredmény a videó végén pedig magáért beszél, szóval hajrá, lehet utánozni vagy jobbat készteni!