Őszintén sajnálom azokat, akik soha nem voltak techno buliban

- 3 perces olvasmány
boris-brejcha-exitfestival-2019

boris-brejcha-exitfestival-2019

Boris Brejcha-val, nemrég, a német nyelvű Coultique magazin készített interjút, amiből kiderül, hogy a zenével való kapcsolata egyáltalán nem véletlen. Édesapja egy zenekarban dobolt, ami az akkor 6 éves Boris-ra igen nagy hatással volt, olyannyira, hogy ő maga is próbálkozott dobolással, de a billentyűs hangszerek is lekötötték.

Így születik meg egy Boris Brejcha track

Az első kapcsolata az elektronikus zenével egy Thunderdome CD-hez köthető, amit 12 évesen, a haverja mutatott meg neki. Az élmény pedig annyira mellbevágó volt, hogy utána már csak az elektronikus zene érdekelte. De nem csak hallgatta:

„Annyira lenyűgözött a hangzás, hogy mindenképp tudni akartam, hogyan készül. Hát így indult nálam a zeneírás.”

Úgy gondolja az elektronikus zene népszersége nem véletlen, és biztos benne, hogy ez még jó ideig nem is fog változni. Ennek egyik okát abban látja, hogy rendkívül innovatív, és sokrétű a hangzás maga.  Ebből fakadóan aztán adódik a gyakori probléma is, nem mindegy, hogy milyen eszközön és hogyan szól, amit előzőleg otthon, a stúdióban összerak a producer.

„Sokszor előfordul, hogy nem azt hallom vissza a klubban, amit a stúdióban annyira tökéletesnek és sokrétűnek érzékeltem. És ez sajnos a klubok 90%-ra igaz. Hiába van hiper – szuper hang az adott helyen, ha az nincs megfelelően beállítva, vagy ha nem veszik figyelembe a hely akusztikáját”

A Dj-zés mellett a másik nagy szenvedélye a főzés, az abszolút hobbynak viszont az alvást jelöli meg.

View this post on Instagram

🌞🦋

A post shared by Boris Brejcha (@borisbrejcha) on

Dél – Amerika midig kedves volt a szívének, gyakorlatilag Brazíliában már rég szupersztárnak számított, míg Németország, és Európa többi színterén nem vagy alig jegyezték. Ez persze már jó ideje megváltozott. Manapság az egyik legnépszerűbb előadó hazájában és a világon egyaránt.

„Ugyan imádok utazni és idegen kultúrákat megismerni, de németként mégis az a legnagyobb öröm, ha itthon játszhatok. A legutóbbi turnét követően valóságos felüdülés volt újra hazai közönség előtt fellépni”

A kultikus maszkjával való kapcsolatát a következőkképpen magyarázza:

„Ez is Brazíliához köthető, ugyanis a riói karneválon szereztem be, mert úgy gondoltam a zenén túl érdemes lenne megjelenésben is elütni a többi Dj-től. Mostanra gyakorlatilag a védjegyemmé vált, de azt gondolom a zenémhez is abszolút illik ez a kicsit őrült és misztikus Joker szerű maszk.”

Boris Brejcha július 5-én az Exit Festival legendás Dance Arena-jában lép fel, Paul Kalkbrenner, Peggy Gou, Johannes Brecht és Runy társaságában. A fesztivállal kapcsolatban minden további infót erre:

EXIT Fesztivál 2019