Kiderült hol és hogyan alkot Boris Brejcha

- 2 perces olvasmány
boris brejcha stúdió telekom electronic beats

boris brejcha stúdió telekom electronic beats

Boris-t világszerte elképesztő figyelem övezi és ennek az elsöprő popularitásnak egyik oka a művész egyedi stílusa, mely egyfajta mutációja az egyes műfajoknak. Ha már úgyis minden Dj számára aktuális most a stúdiózás, a Telekom Electronic Beats megmutatta belülről azt a szobát, ahol ez a jellegzetes stílus készül. Köztudott, hogy Boris egyike azon producereknek, aki alig használ analóg eszközöket, így nem lepődünk meg azon sem, hogy egy kb. üres szobában folyik nála az alkotás. Konkrétan egyetlen számítógép található a helyiségben, ezen történik a varázslat és  a német sztár most abba is beavat, hogy miért nincs szükség másra. 

A legkorszerűbb plug-inek, amiket az egyes zeneszerkesztő szoftvereknél használnak már annyira fejlettek, hogy egyáltalán nem különböznek az analóg megoldásoktól minőségben, szóval berendezések nélkül is elkészíthető könnyen a tökéletes hangzás. 

Azt is megtudhatjuk, melyek a joker kedvenc instrumentjei és plug-in-jei a programon belül és hogyan használja azokat, illetve, hogy hogyan néz ki az átlagos munkamenet nála. Ő speciel egyáltalán nem használ kompresszort, maximum a mastering szakaszban, a végén. Helyette többnyire csak EQ-t használ az elemek finom hangolásához. 

Elmondása szerint ezekkel a módszerekkel összvissz 2-3 napot dolgozik egy muzsikán, ami valljuk be, rendkívül gyorsnak számít. Végezetül azt is elárulta a maszkos fenomén, hogy a legtöbb számának elkészítésénél jelentős szerepet játszik a véletlen is és egy-két hang létrejötte csupán a szerencsének köszönhető. Szerencse vagy sem, az eredmény végül is meggyőző.

Ősszel mindezt mi magunk is checkolhatjuk: