Boris Brejcha: techno vagy mainstream?

- 2 perces olvasmány
boris brejcha techno vs mainstream 
boris brejcha techno vs mainstream 

Bánkuti Daninak mindig sikerül eltalálni a témát, melyet zeneipari csatornáján 10 perces videók keretein belül boncolgat. Ezekből a videókból mindent megtudhatsz az e-zene híreiről, eseményeiről, jelenségeiről és kulisszatitkairól. Ezúttal Boris Brejcha-t vette górcső alá, aki kétség kívül hatalmas hatást gyakorol az egész szcénára manapság. 

Bizonyos szempontból Boris egy különleges művész, hiszen„techno előadóként” kezdte a zenélést, némi minimál és trance hangzással keverve, mára viszont egyre több, a mainstreamhez köthető elem fedezhető fel munkásságában. A videóból kiderül az is, hogy pontosan mi vezetett a hirtelen felemelkedéséhez és mitől ilyen népszerű hazánkban is. 

Nyilván közrejátszott az is, hogy „kidurrant az EDM lufi”, vagyis az, hogy az egysíkú, nem megújuló EDM műfajból elkezdtek az emberek kiábrándulni, vagy éppen csak felnőttek időközben és elkezdtek új területeket felfedezni az e-zene széles spektrumán. A trendek azt mutatják, hogy a legtöbben a Boris féle dallamos techno vagy a FISHER féle tech-house irányába sodródtak tovább. A techno sznobok legnagyobb bánatára valóban felhígult ez a szféra az utóbbi időben, de annak ellenére, hogy Boris zenéje nem techno, ő létrehozott egy viszonylag új műfajt, amit a föld alól az egekbe emelt. Azért meg kell hagyni ez nem kis teljesítmény. 

Kiderül továbbá az is, hogy miért nem fogadta be a berlini techno szcéna anno, és hogy lehet az, hogy a világ egyéb tájain, például Brazíliában, már rég szupersztár volt, amikor saját hazájában még alig ismerték a német művészt. 

Az biztos, hogy Boris stratégiáját, marketing tevékenységét és népszerűségét tekintve nagyon messze áll az underground közegtől, melynek mellesleg időközben kivívta erős ellenszenvét is, de a videóban ez is részletesen kifejtésre kerül. 

Hamarosan ismét érkezik a maszkos joker a sportarénába, melyet ezúttal is nagy valószínűséggel teljesen megtölt majd, szóval érdemes mielőbb lecsapni a még megmaradt belépőkre, hiszen rekord gyorsasággal fogynak.