Erős razziával indult az első bulis hétvége a fővárosban

- 2 perces olvasmány
brfk rendőrség deák tér buli negyed

brfk rendőrség deák tér buli negyed

A BRFK társszervezeteivel karöltve egy nagyszabású, kétnapos közrendvédelmi- és bűnmegelőzési akciót tartott a belvárosban. Ezúttal nagy hangsúlyt fektettek a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzésére is, a közlemény szerint, valamint a körözött és erőszakos magatartást tanúsító személyek elfogására. Leginkább a Deák tér környékén került sor igazoltatásokra, de a hatodik és hetedik kerület sem úszta meg. 

Az akció során 900 embert igazoltattak, és 90 autót vizsgáltak át. Kábítószer kereskedelem miatt végül 2 személyt, birtoklás miatt pedig 6 személyt vittek be. Emellett letartóztattak 8 személyt garázdaság miatt és 4 körözöttet is sikerült elfogniuk. A járművezetők sem jártak jól, ugyanis összesen 6 sofőrt állítottak elő, többek között ittas vezetésért vagy éppen azért, mert az eltiltás ellenére ültek a volán mögé. 

Továbbá a taxisokat is keményen ellenőrizték és 8 személy ellen eljárást is indítottak, például azért, mert nem adtak nyugtát vagy, mert vezetői engedély nélkül vezettek. Közterületi szeszesital fogyasztás miatt 28 alkalommal szabtak ki bírságot, összesen 760 ezer forint értékben. Emellett 93 kereskedelmi egységet ellenőriztek és 5 esetben indítottak eljárást közterület használati szabályok megsértése miatt.

A BRFK az elkövetkező időszakban a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a főváros belvárosi régióját érintő bűnügyi- és rendészeti akciósorozatát, de szinte az egész városban fokozott ellenőrzés van hatályban.

Forrás: 24.hu