A legnagyobbak kedvenc producere

- 4 perces olvasmány
brooks dj május budapest 2019
brooks dj május budapest 2019

Brooks, a srác a szomszédból, aki tizenévesen, ami nem is olyan rég volt, hiszen még mindig csak 24, a nagybátyja pincéjében évekig csendben, és kitartóan gyártotta a zenéket, hogy aztán villámcsapásszerűen, múlt évben már a Tomorrowland egyik színpadán találja magát, mindamellett, hogy Showtek, Martin Garrix vagy éppen David Guetta is szívesen ad ki közös számot vele.

View this post on Instagram

All smiles for the weekend😁

A post shared by Brooks | Thijs Westbroek (@musicbybrooks) on

Az egész őrület egyébként két figyelemreméltó mozzanattal vette kezdetét. Az egyik, amikor kb. 4 évvel ezelőtt, Bassjackers-el kijött az Alamo, illetve a rá két évre Martin Garrix-el közösen összetették a Byte, giga track-et.

Már jó ideje küldözgettem neki a zenéimet, illetve rendszeresen dumáltunk is, amikor felvetette, hogy mit szólnék egy közös track-hez.
Az addigi eszmecseréknek a Byte lett a kézzel fogható eredménye. A közös munka során rengeteget tanultunk egymástól, mindamellett, hogy természetesen óriási élmény volt Martin-al dolgozni.

Ezzel a két mozzanattal, a több éves felkészülési időszaknak tehát egy csapásra világraszóló siker lett az eredménye, miközben a lehetőségek végtelen tárháza is megnyílt előtte. Alig telt egy év és már a Like I Do is megjelent, ami egy hihetetlen, Garrix, Guetta és Brooks kollab végterméke.

A Like I Do eredetileg Guetta saját szerzeménye volt, amit mindkettőnknek átdobott, hogy nézzünk rá, mondjunk róla véleményt. Már a kezdetleges állapotában is nagyon megfogott, így mindhárman elkezdtünk dolgozni a végleges formáján. A fellépéseken való tesztelés és a végső simításokat követően pedig végül így, hármunk neve alatt került kiadásra.

Brooks nem csak együttműködésekben erős, a pár hónapja megjelent Lynx 100%-ban saját szerzemény, ami Garrix kiadóján, az STMPD RCRDS égisze alatt került kiadásra. Mindamellett, hogy teljes mértékben élvezi a világ első számú Dj-nek támogatását természetesen továbbra is nagyon oda kell tennie magát a produkciók tekintetében, ami az utazásokkal teli életében nem mindig egyszerű.

Zeneírás tekintetében nem mondhatnám, hogy egy fajta rutin szerint dolgozom. Van amikor könnyebben megy, és vannak olyan napok is amikor nehezebben jön az ihlet. Nem mindig azonos a lendület, így van, hogy tovább tart egy – egy zene befejezése. Alapvetően egyébként igyekszem mindig megtalálni az adott track lényegi pontját, és a köré felépíteni az egészet.

Ezen igyekezetében legfeljebb a kialvatlanság szokta akadályozni, mert alvásra nem mindig jut elég idő, ha pedig mégis, nem pont akkor, amikor a bioritmusa kívánná.

Igyekszem a legtöbb időt fordítani a stúdiózásra az utazás mellett. Ezt általában sikerül kimaxolni, de ez az alvás kárára megy… A korábbi, viszonylag normális életvitelem mára alaposan megváltozott, éjszakai lény lettem.

Ez mondhatni a Dj lét alapvető velejárója, mert ugyan jó pár fesztivál napközben zajlik, a klubrendezvények többsége továbbra is éjszakai fellépést jelent. És akkor nem beszéltünk még az afterparty-k adta lehetőségekről, amivel, saját bevallása szerint igencsak gyakran szokott élni.

Fesztiválokon játszani elképesztő élmény. Az a rengeteg ember elképzelhetetlen energiákat képes felszabadítani, amikből aztán még napok múlva is képes vagyok erőt meríteni. De klubokban is imádok játszani, annak intimitásából adódóan. A fesztiválokon soha nem tudok annyira közel kerülni a közönséghez, mint egy klub Dj pultjában állva. Ott mindig igyekszem, úgymond az agyakban olvasni, együtt mozdulni az emberekkel. Számomra ez jelenti az igazi party élményt.

Május 17-én a Cinema Hall-ban lesz ilyen élményre lehetőség, ugyanis a World Is Mine jóvoltából Budapestre érkezik Brooks.

A kedvezményes jegyekre itt lehet lecsapni!

Forrás: Epic Prague, UFO Network