Disco csokibakeliten

- 3 perces olvasmány
budapest breakbot disco house 
budapest breakbot disco house 

A francia származású Thibaut Berland, más néven Breakbot egy valóban sokoldalú művész, hiszen eredetileg grafikusnak és animációs filmkészítőnek tanult és csak ezután csöppent bele a zene világába. A büszke francia hippi szereti feszegetni a kreativitás határait, amit mi sem bizonyít jobban, mint a csokiból készült bakelit lemezek, melyeket pár éve készített. 

Kreativitását természetesen nem csak a vizuális képalkotásban és a csokibakelithez hasonló projektekben éli ki. A live előadásairól is híres művész, speckó feldolgozásaival robbant be a köztudatba, de ami igazán érdekes, hogy sosem követte a mainstream vonalat. 

Őszintén szólva, amikor elkezdtem csinálni ezt a fajta zenét, 2008-ban, a Funk, az Electro és a Disco ötvözése egyáltalán nem számított populárisnak. Akkoriban az agresszívabb elektronikus zenei irányok mentek nagyon és gondoltam itt az idő, hogy létrehozzak valami mást és újat. Nem gondolom, hogy valaha is nagyon populáris lettem volna, de mindig lesznek emberek, akik a lágyabb dallamokért rajonganak.

Ezt a gondolkodásmódot képviseli kiadója is, az Ed Banger Records, amely olyan nevekhez köthető, mint a Justice, Cassius, Mr. Oizo vagy éppen a Daft Punk. A kiadóra elsősorban az a vidám, a 80-as éveket idéző, laza és táncolható stílus jellemző, ami Breakbot egyedi és jól elkülöníthető hangzását is jellemzi. 

Könnyed és könnyen táncolható trekkjeiben gyakran visszaköszön a művész animációs filmkészítő múltja videóklipek formájában, ami még egy pluszt ad a zenéhez.

A számaim nagy része nosztalgikus hangulatot idéz elő az emberekből. Ez azért van, mert zeneírás közben gyakran megihletnek a TV műsorok intro zenéi, amiket gyerekkoromban imádtam. Azonban manapság azt figyeltem meg, hogy az idő múlásával egyre gyakrabban jelenik meg a bánat is a zenéimben. Próbálok a vidámság és a szomorúság között egyensúlyozni.

A Baby I’m Yours című track talán a francia legnagyobb slágere, amiről ő maga is azt állította, hogy művészileg a legteljesebb száma. 

Manapság már több lábon állok, így van mire támaszkodnom, de anno kénytelen voltam saját magam felfedezni a dolgokat és szerintem az az igazi. Talán ezért ez a legjobb trekkem eddig, mert teljesen új volt számomra és volt benne kihívás.

2016-ban pedig egy gyerekkori álma is valóra válhatott, ugyanis Star Tripper című száma része lehetett a Disney féle Star Wars albumnak.

Októberben 12-én Ti is részesei lehettek a 80-as éveket idéző, nosztalgikus és könnyed utazásnak,  a budapesti Société klubban, ahol a Disco mosolygós műfaja fog dominálni. A francia sztár mellett 2 belga csillag is feltűnik majd, így Mona Lee-re és Nadine Adjani-ra is lehet majd számítani, BETWIXT – BØC b2b Levkō, illben és BRSK szettjeivel karöltve.

Kedvezményes belépők itt! 

Idézetek: Brightest Young Things