Függővé lenni és függővé tenni

- 2 perces olvasmány
budapest cinematiné hétvége éjszaka 2019
budapest cinematiné hétvége éjszaka 2019

Alapjáraton is világos, de számos kutatás is bizonyította már, hogy zenével minden jobb. Azt is tudjuk, hogy, akik rendszeresen buliznak, tovább élnek, ugyanis az ott átélt pozitív élmények rendkívül jó hatással vannak a bioritmusra, így akár a sportolás vagy bármilyen más, a testnek és léleknek kellemes tevékenység, szintén hasonló eredménnyel járhat.
Eric Morillo is nagy zenerajongó, viszont pár éve ő nem csak ebből hanem más, hosszú távon kevésbé lélekemelő dolgokból is igen sokat fogyasztott, ami végül majdnem teljes összeomláshoz vezetett.
Túlzás lenne azt állítani, hogy pusztán a zene szeretete mentette meg, de az biztos, hogy nagyban hozzájárult, ahogy mondja „új életének” elindulásához.

N’to szerencsére nem küzd ilyen kihívásokkal, mondjuk jó pár évtizeddel beljebb is van, hiszen az ő karrierje még csak pár éve vett lendületet, de még milyet!
Az első, igazi áttörést jelentő Trauma EP még honfitársa, Popof kiadóján, a Form Music-on jött ki, hogy aztán alig öt éve, a Worakl-al kiadott Utopia / Porto, a lehető legjobb értelemben, lavinát indítson el a karrierjében. N’to azóta zene milliomos lett, ugyanis track-jeinek lejátszási számai szinte kivétel nélkül 7 számjegyűek!

Így aztán nem is csoda, hogy a fél világ rá van függve az általuk készített zenékre, legalább annyira mint a hazai közönség a nappali bulik prémiumkategóriás kiadására, a Cinematiné-ra, ahol a helyszín, a mindig változó dekoráció és fellépőgárda mellett természetesen a zene kap főszerepet.
A pünkösdi hosszú hétvégére való tekintettel, most vasárnap, ráadásul már a 20. alkalommal pöröghetünk délutántól egészen hajnalig, Erick Morillo és N’to mellett a Desolat-os Yaya, James Cole, Jaffa Surfa, Andras Garay és Rizkid szettjeire, a főváros legnagyobb szabadtéri klubjában a Rio-ban.

Behopp erre!