A Tresor és a Bassiani klub vezetői Budapesten

- 2 perces olvasmány
budapest undergorund elektronikus zene
budapest undergorund elektronikus zene

Szeptember 19. és 22. között a TEB fesztiváltól lesz hangos az Akvárium és nem lesz gyenge a felhozatal, ugyanis a headlinerek között megtalálható többek között a Modeselektor, akik egy élő show-val készülnek, az iráni énekesnő, Sevdaliza, a Motor City Drum Ensemble, Trikk, Marcus Worgull és Jennifer Cardini. Mindemellett ingyenes kísérőprogramokra is lehet számítani, így például 20 és 21-e között a The Potential of Budapest Underground keretein belül megtekinthető lesz a BP Underground elektronikus zenéről szóló harmadik epizódjának mozipremierje, amiben az elmúlt évtizedek számos fontos hazai szereplője, DJ-k, producerek, buliszervezők és egyéb alkotók beszélnek a szcéna múltjáról és jelenéről.
Ezen felül vetítésre kerül a Berlin underground történelmét összefoglaló B-Movie is, egy ahhoz kapcsolódó beszélgetéssel. 

Szombaton pedig a budapesti e-zenei közeg kulcsszereplői mellett Dimitri Hegemann, a legendás berlini Tresor klub alapítója, Naja Orashvili, a techno forradalmat indító Bassiani klub vezetője és Lutz Leichsenring, a berlini Clubcomission vezetője is részt vesz a több témát felölelő panelbeszélgetéseken, melyek témái között szerepelnek a lemezkiadás rejtelmei, a mentális egészségmegőrzés és az elektronikus zene hatásai a városi kultúrára nézve. Ugyanúgy szombaton vetítik a Berghain híres kidobóiról szóló Berlin Bouncert is a Toldi moziban. 

Ha ez nem lenne elég, 21.-én az Eiffel téren kerül megrendezésre a szintén ingyenes Lifestyle Market, melynek egyik szekciója a független lemezkiadók vására. Mellettük számos magyar tervező, ruhabolt és kreatív projekt képviselteti magát a rendezvényen.