Így indulj el kezdő bulizóként az éjszakába

- 4 perces olvasmány
buli éjszaka élet szórakozás 
buli éjszaka élet szórakozás 

Mulatni akkor a legjobb, ha féktelenül tehetjük. Akár baráti társaságunkkal, akár egyedül indulunk el, előbb-utóbb rá kell jönnünk, hogy a pozitív és maradandó élmények reményében, mindenképp ajánlott, ha a bulizást, és az azt megelőző „rákészülést” körültekintően átgondoljuk. Persze mindenkinek a vérmérséklete dönti el, hogy nála mik a határok. Van, aki mulatni, csendben józanul szeret, míg mások inkább a társaság középpontjában érzik jól magukat, esetleg benyomva egy kicsit. Vannak olyanok is, akik a legoptimistább változatot választva, az estére alaposan rákészülve, már előzetesen eldöntik, hogy éjfélre lerészegednek és bemindeneznek. Azonban egy buli-helyzet számtalan buktatót is tartogat magában, amikre érdemes figyelni. A biztonságos bulizás mindannyiunk felelőssége, ezért összeszedtünk néhány dolgot, hogy ezzel segítsük a kezdő, az éjszakai élettel ismerkedő bulizókat, vagy azokat, akiknek a nagybetűs éjszakázás eddig kimaradt az életükből. 

Ha rengeteg ember összejön, és jól érzi magát, mi baj történhet? Ezen a naiv kérdésen a tapasztalt veteránok valószínűleg röhögnek, hiszen tudják a választ. A bulikban gyakran, illetve gyakrabban, mint gondolnánk, fordulnak elő a drogok és egyéb tudatmódosító szerek, valamint az alkohol használata. Ha iszunk, vigyázzunk az italunkra, mivel a tudtunk nélkül is belekeverhetnek különböző drogokat. Mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy óvakodjon a kétes eredetű szerektől , vagy ha mégis élne velük, legalább ne olyat használjon, ami ilyen-olyan ismeretlen forrásból származik. Gyakran az ilyen ismeretlen szerek hatása alatt lévő bulizók viselkedése eredményez komoly baleseteket, így érdemes tisztában lenni, azzal hogy az ilyen személyek erőszakos, és agresszív viselkedését a legbiztonságosabban őket elkerülve és ignorálva védhetjük ki. Persze túlzott aggodalomra semmi ok, mivel a buliknak így, vagy úgy de hamar vége szakad és a drog – alkoholmámorban magát viccesnek, jópofának, vagánynak hitt illetőknek a reggeli fényben könnyen megváltozik a viselkedése. 

Amikor szórakozásra adjuk a fejünket ajánlott az adott helyre korán érkezni elkerülve ezzel az éjfél után hömpölygő masszív tömeget. A sorbanállással eltöltött időt kellemesebb bulizással tölteni, de persze nem csak ezért lehet megfontolandó az előbb említett jó tanács, hanem a Dj felé mutatott tiszteletből adódóan is. A különböző warm up szettek számtalanszor okozhatnak pozitív meglepetéseket, esetenként, talán még a headlinereket is megszégyenítve, ezért ezeket kihagyni nem ajánlott.

Az éjszakai élet aktív résztvevői egyre fogékonyabbak a különös, izgalmas dolgokra, nem meglepő tehát, hogy a monotonabbá váló bulik alkalmával egyre kevesebben tudnak felhőtlenül kikapcsolódni. Ekkor kezdenek el általában egyesek mobilozni valószínűleg azért, hogy élményekkel gazdagítsanak másokat. Persze félreértés ne essék, nem akarunk senkit beskatulyázni, sőt a mobiloknak valahol meg is van a részjogosultsága. Például ha elkeveredünk egyértelmű segítséget jelent a társaink megtalálásában, de ennél is fontosabb szempont lehet, hogy segítséget is hívhatunk, ha éppen úgy érezzük szükségünk lenne rá, akár a buliban akár hazafelé. Ezért ajánlott a mobilunkat 100%-ra feltölteni, egy-egy buliba indulás előtt.

A fentebb említett észrevételek és tanácsok közül, ha nem is mindegyiket, ezt mindenki döntse el maga, de néhányat érdemes megfogadni, és átgondolni annak érdekében, hogy a felhőtlen szórakozás az este végeztével, pozitív élménnyel záruljon.