Mától stadionokba már lehet gyülekezni, de bulizni továbbra is tilos

- 2 perces olvasmány
buli szabály program rendezvény
buli szabály program rendezvény

Közel három hónap elteltével, most már hétről hétre enyhülnek a márciusban hozott szigorú, intézkedések. A mai naptól, bizonyos szabályok betartásával például újra látogathatóak a sportrendezvények, a szabadtéri kulturális programok és az uszodák is, azonban zenés, táncos rendezvényt továbbra is tilos tartani és azok helyszínén sem lehet tartózkodni.

…TILOS TARTÓZKODNI A NEM ZÁRT HELYEN TARTOTT, ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉN. ÍGY PÉLDÁUL FESZTIVÁLOKON, KÖNNYŰZENEI KONCERTEKEN, TÁNCHÁZBAN, TÁNCKLUBBAN, DISZKÓBAN, ROCKKLUBBAN.

– olvasható a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben, amiből az is kiderül, hogy az egyéb, engedélyezett szabadtéri létesítményekben, ami például ülőhellyel rendelkezik, két néző között legalább három ülőhelyet szabadon kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyekre sem lehet ülni, álló szekciók esetén pedig 1,5 méteres távolságot kell tartani.

A szabályozás egyébként nem egyedi, Európa számos országában is hasonló a jelenlegi protokoll, azzal a különbséggel, hogy van, ahol az előírt távolság betartásával már lehet zenés, táncos rendezvényt is tartani.
Hazánkban, a mai állás szerint, a szórakoztatóipar augusztus 15-e után kaphat újra zöldutat, már ami a nagyobb, több ezer fős rendezvényeket, így például a fesztiválokat illeti, abban pedig már csak bízni lehet, hogy a kisebb rendezvények, klubok esetleg még korábban is megnyithatnak.