Dokufilm készült a Burning Man fesztiválról

- 2 perces olvasmány
burning man fesztivál dokumentum film 
burning man fesztivál dokumentum film 

A Burning Man napjaink egyik legeredetibb fesztiváljának számít, ahol a művészet és az elektronikus zene kéz a kézben jár, miközben maga a rendezvény semmi máshoz nem hasonlítható élményt nyújt a résztvevők számára. De nem idén, ugyanis a világjárvány ezt a bulit is elvitte, az erre vonatkozó hírt még az őrület elején, áprilisban közölték a szervezők, így még a halvány remény esélyét sem hagyva az idén oda készülőknek.

Ahogy számos fesztivál, a Burning Man is a virtuális világba költözött. Még májusban létrehozták a Kindling névre keresztelt platformot, ahol, mint nyilatkozták, a fesztivál által képvislet szellemiséget ismerhetik meg és élhetik át az érdeklődők az ott látható virtuális eseményeken keresztül.
Most egy újabb szuper hír látott napvilágot a legendás fesztivál kapcsán, ami némiképp szintén betöltheti az idei kimaradása után keletkezett űrt.
Burning Man: Art on Fire címmel érkezik augusztus közepén egy dokumentumfilm, ami a nevadai sivatagban évről évre megtörténő csodát mutatja majd be a filmes Gerald Fox  és a producer, Sophia Swire jóvoltából.

A kétperces előzetes alapján egy igazán izgalmas és inspiratív alkotásra van kilátás, amit teljes egészében augusztus 15 -én és 16-án lehet majd megtekinteni, a feljebb már említett, Kindling platformon.

A hazai érdeklődök pedig abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy még csak el sem kell hagyniuk az országot egy kis Burning Man élményért, ugyanis az egyik, korábban ott bemutatott alkotás itthon került kiállításra: