Charlotte De Witte-t csúnyán betámadta a közönség

- 3 perces olvasmány

Úgy néz ki, az idei év tényleg próbára teszi a techno előadókat. Ezúttal az élesebb technos meneteiről ismert belga szépség Charlotte De Witte mondta le múlt szombati glasgowi fellépését az utolsó pillanatban, egészségügyi okokra hivatkozva. A 27 éves előadó közösségi oldalán mondta el rajongóinak, hogy miért döntött a lemondás mellett. Mint kiderült a Djane naptára annyira tele volt az elmúlt időszakban, hogy a folyamatos turnézás minden energiáját felemésztette, és később egészségügyi állapotát is veszélybe sodorta, így elmondása szerint mindenképp szüksége volt egy kis szünetre.

Dear people of Glasgow, Due to health circumstances, I won't be able to perform tonight at SWG3.I’m absolutely gutted…

Posted by Charlotte de Witte on Saturday, November 23, 2019

„Az egészségügyi állapotom miatt, sajnos nem tudok ma este fellépni az SWG3-on. Rettentően csalódott vagyok, hogy nem lehetek ma este veletek. Nagyon vártam ezt a fellépésemet. A managementem és az SWG3 szervezői pótlásként, 2020 február 28-át jelölték ki. A világot jelentené számomra, ha akkor újra találkozhatnék veletek. Őszintén sajnálom, hogy ez alkalommal cserben hagytalak titeket. Köszönöm a támogatásotokat és a megértéseteket.” 

Charlotte-ra a bocsánatkérése és a fellépésére kijelölt új dátum ellenére is nehezményeztek néhányan a rajongói közül. A dolog elmérgesedésén az sem segített, hogy másnap a belga techno hercegnő az Instagramm-ján egy Moszkvában készült képet tett közzé, amin láthatóan semmi baja.

View this post on Instagram

Спасибо москва

A post shared by Charlotte de Witte (@charlottedewittemusic) on

Ennek hatására a csalódott rajongóknak nem is kellett több, és rögtön megvádolták azzal, ha a közösségi médiában tud posztolgatni és láthatóan nincs ágynak esve, akkor képesnek kellett volna lennie a glasgowi fellépésére is.

Az éles kritikákra persze Charlotte is reagált, és egy újabb Facebook poszt formájában elmagyarázta rajongóinak, hogy az általa kirakott kép valójában egy nappal a fellépése lemondása előtt készült, valamint azt is megjegyezte, hogy néhányan eléggé durván szóltak be neki kommentben.

„Azoknak, akik kommentelték az előző képemet üzenem, hogy két nappal ezelőtt készült. Tegnap nagyon rosszul voltam, és ezért nem tudtam fellépni Glasgow-ban, azóta is teljesen kimerült vagyok. Én régóta, folyamatosan a maximumot nyújtom nektek, de a kommentjeitek nagyon kegyetlenek. Én is ember vagyok nem pedig egy robot.”

Nem a belga techno fenomén az egyetlen, akit a 2019-es év egészségügyi szempontból megvisel, legutóbb például a Terminal M főnökasszonya, Monika Kruse kényszerült lemondani fellépéseit súlyos egészségügyi gondjai miatt.

Remélhetőleg a jövőben a megértőbb lesz a közönség és a szcénában tevékenykedő emberekben is jobban tudatosul, hogy az előadók a turnézás során min mennek keresztül. A fellépőket sújtó egészségügyi és lelki problémák témája, a svéd Avicii tavaly áprilisi halálát követően került a felszínre. Azóta egyre több fellépő vállalta fel, hogy különböző mentális problémával, szorongással, stresszel, vagy kiégéssel küszködik. Legutóbb tavaly szeptemberben például Hardwell jelentette be visszavonulását, valószínűleg hasonló problémák miatt.