Felhagytam a modell karrieremmel, hogy pár száz fős klubokban zenélhessek

- 4 perces olvasmány
plusbeats_chelina_manuhutu_heaven_klub_november
Chelina Manuhutu hétvége szombat április

„2010-ben durva balesetem volt, amelynek következtében súlyos égési sérüléseket szenvedtem, amit több hónapos korházi ápolás és jó pár műtét követett. Azt hittem lőttek a modell karrieremnek, de miután felépültem több megbízásom volt, mint előtte bármikor. Ennek ellenére mégsem éreztem teljesnek az „új életem”. Az a baleset rádöbbentett, hogy amennyiben végzetes kimenetelű lett volna, soha nem próbálhattam volna ki magam zenészként, amire egyébként egész kicsi korom óta vágyom. Így történt, hogy szinte egyik napról a másikra felhagytam a jól jövedelmező modell karrieremmel, hogy pár száz fős klubokban zenélhessek. Biztosan állítom: nem bántam meg a döntésem!”

A holland származású Chelina Manuhutu egy nagyobb kanyarral, de végül révbe ért másodszor is, ráadásul igazán szerencsésnek is mondhatja magát, hiszen manapság azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és ebből még meg is tud élni. A latin rock-on, soul, pop és funk zenén felnövő Chelina tinédzserként már barátkozott a lemezjátszókkal, viszont mielőtt modellként sikeres lett volna egy lánycsapatnak is a tagja volt, de a 2007-ben megvásárolt keverő és lejátszók, ugyan nem azonnal, de egyértelműen sejtették már a folyamat végkimenetelét.

„Számomra a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy inspiráló legyek mások számára, abban hogy önmaguk lehessenek, és azt tegyék, amiben igazán jók. Én mindezt a zenében találtam meg, mert a zene egyértelműen tükrözi a személyiséget. Soha nem játszanék olyat, ami nem saját magam vagyok 100%-ban, az olyan lenne, mintha elárulnám az elveket, amiben hiszek.  Szóval kitartás, ha úgy érzed jó úton haladsz és elégedett vagy önmagaddal ne engedd, hogy letérítsenek az útról.”

Ezek nem csak szavak, ő maga is így éli az életét. Szerinte, aki tisztában van önmagával, a képességeivel és a gyengeségeivel egyaránt, az megfelelően ítéli meg a róla alkotott véleményt, azaz különbséget tud tenni az építőjellegű kritika és a rosszindulatú kijelentések között.

„Vicces visszahallani, hogy én tulajdonképpen nem csinálok mást, mint gombokat nyomogatok, és eltáncolgatok a Dj pultban. Ezt elismerésnek veszem, mert ezek szerint nem csak a válogatásaim jók, de a mixelési technikám se rossz. Mit kívánhat ennél többet egy Dj??”

Talán még annyit, hogy az általa szeretett és játszott zenék a közönségben is szimpátiára találjanak. Chelina szettjei tekintetében ebben sincs hiba, talán azért ismert mint a stúdiójának falán lévő idézet szerint: „A jó zenének nincs lejárati ideje.” válogatja azokat.

„Művészként a legfontosabb, hogy önmagad lehess. Mindenki egyéniségnek számít, és ezt meg kell mutatni. Imádok újabb és újabb zenéket felfedezni, kísérletezni és mindezt az emberekkel megosztani. Kevés, annál felemelőbb érzést ismerek, mint amikor a közönség egyként mozdul velem arra a zenére, amit imádok és amit ezért, nekik játszom.”

Chelina már a hazai partyarcokat is bűvkörében tudhatja, hiszen klubban, fesztiválon, nappal és éjjel is hallhattuk már őt játszani, november 29-én pedig a főváros új szuperklubjában, a Heaven klubban lesz hallható, Candyman és James Cole társaságában, az Elrow hangulatot árasztó Paraíso est keretein belül, ami októberben Enzo Siragusa-val startolt el, és mi is ott voltunk rajta:

Az újabb epizódra erre lehet gyülekezni, kedvezményes belépőt pedig itt lehet váltani.

Forrás: Iu Mag Ibiza, Djane Mag, Onlytechno