Instant világunk maradandó slágergyárosai

- 4 perces olvasmány
cinema hall adana twins deep house 2019
cinema hall adana twins deep house 2019

Az Adana Twins az a ritka formáció, amelyik időről időre kitörölhetetlen nyomot tud hagyni a zenében.

A deep house slágereiről is híres hamburgi duó, az Adana Twins egy új EP-vel állt elő Solomun kiadójának, a Diynamic Music-nak színeiben. Joggal nevezhetjük, a szó legjobb értelmében slágergyárosnak az ikreket, ugyanis számos korábbi track-jük büszkélkedhet milliós nagyságrendű nézettséggel a Youtube-on. 

Ilyen például az Everyday is, ami valójában egy new jack swing feldolgozásnak felel meg, és amely szintén a szupersztár Dj, Solomun támogatását élvezte a maga idejében. A track az Exploited kiadónál látott napvilágot és az EP bónusz trekkjeként jelent meg a srácok, People Are Strange újragondolása is, ami a maga 11 milliós nézettségével szinte megváltás lehet, a buli kora reggeli óráiban. 

A Strange-t többek között Acid Pauli és NU is feldolgozta és már a remix is egy laza 9 milliós nézettséggel büszkélkedhet. Mellesleg nem az Everyday EP volt a duó egyetlen nagy dobása az Exploit kiadónál.

2011-ben ők voltak a felelősek a címke egyik legnagyobb számáért is, a Juicy Fruit-ért, melyhez egy kedvcsináló videó is készült a srácokkal a főszerepben. A lassúcska de annál táncolhatóbb house sláger olyan Dj-k figyelmét keltette fel mint Axel Boman, Round Table Knights, Solomun vagy éppen A-Trak. A műfaj tekintetében megfigyelhető, ahogy a duó hangzásvilága fejlődött és mutálódott az évek során, haladva a techno inspirálta, mély és érzelmes house irányába. 

Az egyik nagyszerű dolog a zenében az, hogy rengeteg aspektusát megmutatja életünknek. Közelebb hoz minket, ugyanakkor néha pont, hogy szeparálja az embereket. Mint producerek azt kívánjuk, bár kipróbálhatnánk magunkat minden műfajban. Jelenleg a funky és a technoid hangzást próbáljuk ötvözni némi dallamos hang kíséretében, de nem tudjuk pontosan merre haladunk zeneileg. Ez továbbra is folyamatos utazás számunkra.

A srácok nagy számai között említhetnénk még a Jeppe Kjellberg-el közösen készített Relentless-t is. 

Egy óceáni mélységekbe taszító számról beszélünk, amelyből természetesen szintén nem hiányoznak a vokálok és a technoid hangzás. Ha már ekkora rajongója Solomun a srácoknak nem meglepő, hogy a legfrissebb 6 trekkes Picture EP a Diynamic-nál jött ki. Az ikreknek sikerült ismét valami egyedit alkotni és a kozmikus világűrig repíteni minket az EP fő számával, a My Computerrel, ami a felemelő zongora, a robotikus vokál és az erős dobok mesteri összhangjával a duó egyik talán legízlésesebb darabja.

A Daft Punk 97-es Homework albuma nagyon megváltoztatta a hozzáállásomat a zenéhez és még sokan vannak így ezzel. Annyi különböző stílust foglalt magába az album. Szerintem még mindig hatással van a zeneírási szokásaimra.

Ha a zene maga nem emlékeztetne minket eléggé a robotduó stílusára, a videóban feltűnnek a híres robot fejek, szóval biztos, hogy egy Daft Punk inspirálta track-ről beszélünk. Mindenesetre az aktualitásokra épülő trippy videó Trumppal és Putinnal a főszerepben végképp érdekessé teszi a „számítógépemet”. Természetesen a bakelit túloldala is erős számokat rejteget és tartalmazza az ikrek egyedi stílusának lenyomatát.

Az EP 6 track-je egytől egyik más és más stílus és hangulat. Próbáltunk mindent belevinni a funky-tól a keményebb techno-ig.

Október 11-én a Cinema Hall-ban ti is fültanúi lehettek a duó egyedülálló művészetének, ahová, Berlin ikonikus klubja, a Watergate Showcase keretein belül érkeznek, hogy az Extrawelt-el, Basti-val a Tiefschwarz-ból és Subotage-al együtt ünnepeljük a klub 10 éves fennállást.

Kedvezményes belépőre itt tudsz lecsapni!

Idézetek: The Sound Clique