Az új területek felfedezése minden kreatív ember számára küzdelem

- 3 perces olvasmány
cinema hall buli dj előadó fellépés
cinema hall buli dj előadó fellépés

A spanyol Henry Saiz egy olyan elektronikus zenei művész kinek stílusát nehéz szavakkal jól körülhatárolni, viszont élvezni, masszív, táncoltatós ütemekkel fűszerezet atmoszférikus előadását ennél sokkal könnyebb. Az elektronikus zene lehetőségeivel rendkívül merészen kísérletező Henry, hitvallásának ékes bizonyítéka saját kiadója a Natura Sonoris, ami ellentmondást nem tűrő zenei megfejtéseit szemlélteti.

MINDEN ALKALOMMAL, AMIKOR ÚJ ALBUMOT KÉSZÍTEK, ELHATÁROZOM, HOGY ÚJ KREATÍV KIHÍVÁSOK ELÉ ÁLLÍTOM MAGAM, EZ SEGÍT FEJLŐDNÖM, MINT MŰVÉSZ. SZERETEK SZEMÉLYES ÉLMÉNY ÁLTAL SZEMBESÜLNI A ZENEI KIHÍVÁSOKKAL.

View this post on Instagram

Let’s fucking do this. 😎🎶🎶🌪🧠🌪

A post shared by Henry Saiz (@henrysaiz) on

Az általa létrehozott egyedi hangzás a legnagyobb kiadók, a Renaissance, a Bedrock, és a Global Underground figyelmét is felkeltette. Ennek hatására később a house legenda John Digweed is felfigyelt rá és 2009-ben már az izraeli Guy J, Lamur című trekkjének feldolgozott remixe a kiadóján a Bedrock-on jelenhetett meg. A siker pedig nem maradt el, mert a kritikusok és szakma nagy nevei is az év trekkjeként könyvelték el a kiadványt, ami mai szemmel nézve is megállja a helyét a táncparkett orientált slágerek között.

A tavalyi év végén megjelent Digital Mirages harmadik kiadása is a saját címkéje alatt látott napvilágot. Ezzel Henry ismét egy lassan építkező zenei utazásra invitál, és repíti elménket teljesen más dimenziók felé. 

Pontosan ugyanezt műveli élő Dj szettjeiben is, ahol az elektronikát, a dallamos house és techno tökéletes egyensúlyával vegyíti. Ez az alábbi Boiler Room-os szettjében is tetten érhető.

Nyilvánvaló hogy Henry Saiz zenei víziói leginkább az eredetiségben gyökereznek, akárcsak személyisége és művészi gondolkodása, ami nem fél az új irányzatok megismerésétől.

AZ ÚJ TERÜLETEK FELFEDEZÉSE MINDEN KREATÍV ALKOTÓ EMBER SZÁMÁRA VALÓDI KÜZDELEM. A MŰVÉSZETBEN, HA NEM MÉSZ ÚJ IRÁNYOK FELÉ, ÉS NEM TAPASZTALSZ, EGY IDŐ UTÁN KÉNYELMES OTTHONODDÁ VÁLIK, AHOL TE ÉS MINDENKI MÁS IS TUDJA, HOGY MIRE SZÁMÍTHAT. NAGYON SOK BÁTORSÁGRA VAN SZÜKSÉG AHHOZ, HOGY KILÉPJ EBBŐL, ÉS KIPRÓBÁLJ VALAMI ÚJAT. DE HA LELKES, HITELES ÉS HŰSÉGES SZERETNÉL MARADNI A MUNKÁDHOZ, ÉS AMI A LEGFONTOSABB, ÖNMAGADHOZ, AKKOR EZ EGY FONTOS LÉPÉS, AMELYET MEG KELL TENNED A MŰVÉSZI ÖNTUDATOD ÉLETBEN TARTÁSA ÉRDEKÉBEN.

Azt, hogy jelenleg Henry Saiz hol tart ebben a folyamatban február 15-én a Cinema Hall-ban vehetjük majd jobban szemügyre, amikor a Budapest Calling jóvoltából ellátogat hozzánk. Persze, a vele együtt érkező Rodriguez Jr. live előadása sem veszíti majd el az esti lendületet, sőt, talán még egy fokkal jobban bele adja magát ebbe a rendhagyó eseménybe, ahol a táncolás hevében garantáltan elveszhetünk majd mindkettőjük a zenei rengetegében. Ha te is megtapasztalnád Henry Saiz és Rodriguez Jr. live előadásának a teljes üzemi hőfokon történő, négy fal közé beszoruló, zenei momentumait, akkor ide kattintva tudsz jegyet váltani, amit az esemény valószínűsíthetően erősen SOLD OUT-os jellegéből adódóan, ajánlott minél hamarabb megtenni.