Egy másik kor világjárványa ihlette, maszkos Dj érkezik

- 4 perces olvasmány
cinema hall claptone house buli program 

cinema hall claptone house buli program 

A Cinema Hall-ban ibizai hangulattal fordulhatunk rá a tavaszra, mert a fehér sziget aranymaszkos nagykövete Claptone érkezik, hogy a house színes szegleteit ötvöző zenéjével megbabonázza a közönséget.
A house titokzatos virtuóza, az, álarcos Claptone valójában egy elfeledett kor, madárszerű, mitikus alakját, a pestisdoktorokat mintázza öltözékével. A történelem során ezek a személyek hosszú viaszos köpenyt, valamint madárcsőrre emlékeztető maszkot hordtak. Mindkettőnek az volt a célja, hogy minél kevésbé érintkezzenek a halottakkal és az őket körülvevő fertőző levegővel. Ennek hallatán biztosan sokan közületek vicces párhuzamot vélnek felfedezni a korona – vírussal, de ennek a gondolatmenetnek a fejtegetésébe mi most inkább nem mennénk bele.

SZERETEM A TITKOKAT, ÉS SZERETEM, HOGY AZ EMBEREKET A VARÁZSLATOM ALÁ HELYEZEM AZZAL, HOGY TITKAIMAT MEGTARTOM, ÉS SOK DOLGOT A KÉPZELETÜKRE BÍZOK. MINDADDIG, AMÍG AZ ELŐADÁS, AMIT KAPNAK NAGYSZERŰ, NEM GONDOLOM, HOGY EZ EGY ROSSZ DOLOG LENNE.

A mitikus lény amellett, hogy mesterien zsonglőrködik a house, a funk és a techno house műfajának elemeivel a színpadon, egyedülálló party sorozatát, a The Masquerade-t is menedzseli, ezzel népszerűsítve azt a különleges house zenei ötvözetet, ami stílusát jellemzi. 

Az ikonikus aranyló, csőrös maszkjáról és arról, hogy ez számára mit szimbolizál így nyilatkozik:

A CSŐR MADÁRSZERŰ ALAKJA LEHETŐVÉ TESZI SZÁMOMRA, HOGY EMBERI KÉPESSÉGEKET MEGHALADVA TELJESÍTSEK A PULT MÖGÖTT. UGYANAKKOR NEVETSÉGESSÉ TESZI A „POP BÁLVÁNYOKAT”, AKIK AZT GONDOLJÁK, HOGY NEM CSAK PUSZTÁN EMBERI LÉNYEK, ÉS EZÉRT SZERETIK MUTOGATNI MAGUKAT. AZ ARANY SZÍN SZÁMOMRA AZT A KINCSET TÜKRÖZI, AMELYET A ZENÉBEN TALÁLTAM.

Az általa kreált szerzemények pedig ékes bizonyítékai ennek, mivel Claptone szeret a különböző zenei stílusokban elmerülve keresgélni. Legutóbb például a 2018-ban megjelent, Fantast albumába töltötte bele kutatásának kreatív eredményeit. Mindezek mellett még az egyik legkollaboratívabb producer is a szakmában, Patrice Baumel-el, a Super Flu-val, és a Purple Disco Machine-al is jegyez közös szerzeményt, de olyan zenészekkel is működött már együtt, mint a Depeche Mode, a Disclosure, Gorillaz vagy a Hurts.

ÉN KÉSZÍTETTEM AZ ALBUMOT, DE TALÁN HAZUDOK, NEM TUDHATOD! EZ AZ A KOCKÁZAT, AMELYET VÁLLALSZ AZ ÉLETBEN. AZ EMBEREK HAZUDNAK NEKED ÉS RENGETEG A TITOK VAN A VILÁGBAN.

Claptone megjárta már a világ legnagyobb városait és rendszeres fellépője a legismertebb fesztiváloknak is, mint például a Tomorrowland, az Untold, a The Yacht Week vagy a MELT.

A The Debut csapatának köszönhetően hozzánk is ellátogat, ezért sokunk kedvenc tánc moziját a Cinema Hall-t március 21-én a misztikummal fűszerezett dallamos house ütemek fogják uralni, egyértelműen konstans libabőrt garantálva majd minden jelenlévőnek. Ráadásul a túlvilági szörny zenéjének elsöprő erejét az este folyamán hazai oldalról Rizkid, James Grow, valamint Chuck & Perge teszi még inkább lehengerlővé, szóval ez még egy indokkal több, hogy ha maszkot nem is, de táncos cipőt húzzunk ezért az eseményért. A rendezvény jelenleg már majdnem teltházas, azonban az elővételes normál, 3. kontingensű belépőkből még akad pár darab, így ajánlott ezekre minél hamarabb lecsapni, ezt legegyszerűbben ide kattintva tehetitek meg.