Zavaró, hogy az alapján ítélnek meg, amiket fiatalkoromban csináltam

- 4 perces olvasmány
plusbeats_cinema_hall_éjszakai_szórakozóhely_buli_előadó.jpg
cinema hall éjszakai szórakozóhely buli előadó 

Kevés olyan elektronikus zenekedvelő van, aki ne találkozott volna még Seth Troxler nevével, hiszen egy világhírű Dj-ről és showmanről beszélünk, akinek elhivatottsága a zenével és a kultúrával szemben példaértékű. Az elmúlt évtized house és techno világának elengedhetetlen szereplője, változatos vokálokkal színezett szettjei több alkalommal repítették őt a Resident Advisor, mára már megszűnt,  Top 100-as Dj listájának élére. 

Hozzá kell tenni, hogy egy korántsem hétköznapi ikonról beszélünk, ugyanis Seth előszeretettel testesíti meg az e-zenei kultúra sötét oldalát is. Ő az a forma, aki utoljára fekszik le aludni és napokig képes húzni az aftert. Saját bevallása szerint a zene iránti rendkívüli szenvedély is valahol a kábítószerek világából eredeztethető és nagyon sokak számára ezt a hedonisztikus partyarc életmódot szimbolizálja a mai napig.  

Haverjaimmal olykor napokig kísérletezgettünk LSD-vel a pincében és közben megállás nélkül hallgattuk a különböző stílusú trekkeket.

Hatalmas népszerűségnek örvendett például az a Dj Magnak adott interjúja, melyben a Félelem és Reszketés Las Vegasban főhősét imitálta gyanúsan hitelesen. Manapság azonban már próbálja maga mögött hagyni ezt a fajta hírnevet és image-t. Nem szeretné, hogy a jövőben is csak ezzel azonosítsák és igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni karrierjének zenei és művészi oldalára, mintsem a brand-re, amit kiépített az évek során.  

Kissé zavaró, hogy mindenki az alapján ítél meg, amiket fiatalkoromban csináltam. Szerintem minden 25 évesre jellemző ez a viselkedés, csak az én bulizós éveimet dokumentálták is. Egy időben a személyiségem teljesen elnyomta a zenét, amit képviseltem, és még ha az jó is volt, mindenki csak a személyiségemről jegyzett meg. Most már azt szeretném, hogy az emberek fejében a zeném maradjon meg, ami valóban változtatott dolgokon.

Véleménye szerint a szcéna bizonyos része manapság már nem tolerálja az ilyenfajta hedonisztikus viselkedésformát, de úgy érzi ő már eleget tágította a tudatát ahhoz, hogy végre használja is valami új kreálására. A közelmúltban például részt vett a Saatchi Galéria Sweet Harmony kiállításán is, amely a rave kultúra történelmét mutatta be azok szemszögéből, akik megélték azt. 

A kiállításon szinte kivétel nélkül a kreatív ipar legnagyobbjaival találkoztam, akik egytől egyig átlagos raverek voltak anno. Úgy gondolom az elektronikus zene világa egy tökéletes petri-csészéje a művészeteknek és a kultúrának.

Seth manapság számos új projektbe kezdett, többek között a Martinez fivérekkel együttműködésben létrehozott egy kiadót, ami az afro-latin előadókat és művészeket igyekszik támogatni. 

Úgy vélem a Dj-zés azon szakaszába léptem, amikor már inkább vagyok kiöregedett pro, mint zöldfülű lemezlovas. Idősebb vagyok, és már mást várok el az elektronikus zenétől és teljesen máshogy is járulok hozzá annak fejlődéséhez.

December 30-án, egy előszilveszteri Cinematiné buli keretein belül, a Cinema Hall-ban, a hazai közönségnek is megmutatja, hogyan járul hozzá manapság az elektronikus zene fejlődéséhez,. Mellesleg a külföldi nagyágyúk sorát bővíti még Archie Hamilton is, hazai oldalról pedig Polarize és Jaffa Surfa erősít.

A belépőkből már a negyedik kontingens fogy, szóval nem árt mihamarabb beszerezni, ide kattintva

Forrás: Dj Mag | DeepHouse Amsterdam