Ne egy LCD kijelzőn át torzítva nézzétek a színpadot

- 4 perces olvasmány
plusbeats_cinema_hall_éjszakai_szórakozóhely_buli_program
cinema hall éjszakai szórakozóhely buli program

Az amerikai elektronikus zenei producer-dj, Daniel Goldstein, azért választotta előadói nevének a Lane 8 nevet, mert gyerekkorában, amikor úszott ő volt a leglassabb, így edzője mindig a medence 8-as pályájára küldte. Az úszásban lassú, de zenei karrierjében gyorsan feltörő Lane 8 érzelmekkel telt zenéi, valahol a progresszív house és a dallamos techno határai között helyezkednek el. A kaliforniai születésű Lane 8, társadalmunk zenével kapcsolatos hozzáállását is gyakran bírálja, többek között ilyen mondatokkal.

Nem igazán tudok megbékélni azzal, amit mostanában látok, régen nem voltak az emberek ennyire a telefonjukba bújva és megélték a pillanatokat.

A fenti kijelentésének saját kiadója a This Never Happened és ugyanezen nevű partysorozata szolgál bizonyítékul, melynek koncepciója, hogy az összes telefont és kamerát száműzve, mindig különleges szabadtéri helyeken történik meg.

Ösztönözni szeretném az embereket arra, hogy a zenével, és a körülöttük lévő emberekkel foglalkozzanak, ne pedig egy LCD kijelzőn át torzítva nézzék a színpadot. A pillanat megélése mindig jobb, mint annak felvétele, dokumentálása.

Lane 8 jó pár éves tapasztalattal a háta mögött ismerkedett meg Jody Wisternoff-al, aki az Anjunadeep hangzást egyből felfedezte a producer kiadványaiban. Később tehetsége és a Jody-val kialakult közös barátság hatására, ilyen szerzemények születtek és gazdagították az kiadót.

Értékelem, amit az Anjunadeep értem tett, és a jövőben is dolgozom majd velük, de eljutottam egy pontra, amikor már inkább a saját dolgaimat építgetném. Ezért is hoztam létre a saját kiadóm 3 évvel ezelőtt.

Lane 8 szavak nélküli történetmesélés mestere. A saját kiadóján érkező szerzeményei pedig mindig friss és ütős progresszív irányvonalon bontakoznak ki. Az ilyen elménket átjáró, testet-lelket megmozgató ritmusokra egy újabb példa az alábbi trekk.

Véleményem szerint egy ponton minden előadó ki akar tűnni erős személyiségével, és meg akar állni a saját lábán a szcénában, hogy amit csinál, a saját feltételei szerint szabadabban tehesse. Manapság rengeteg módot körüljárva, és kiadót megkeresve is nehéz kiadni a saját zenédet. Különösen akkor, ha például az Anjunadeep-el dolgozol, ami egy nagyszerű profi csapattal rendelkező kiadó.

A sokoldalú előadó és művész évről-évre önti magából a minőségi muzsikákat melynek legújabb eredménye ez a darab, ami a harmadik stúdióalbumán jövőre debütál egy nemzetközi turnéval egybekötve.

Lane 8 neve világszinten ismert az elektronikus zenei szcénában, így a legnagyobb fesztiválok, mint például Tommorowland, Pleinvrees Festival, Anjunadeep Open air, is gyakran felkérik a szereplésre. Idehaza klubkörnyezetben legutóbb két évvel ezelőtt lépett fel, viszont december 14-én a Budapest Calling csapatnak köszönhetően a Cinema Hallban újra találkozhatunk vele. Ráadásul ezen az estén Patrice Baumel is beáll egy szett erejéig a pultba, amit a hazai Indigo Theory live előadása is színesít majd. Az előreláthatólag nagyon energikus, hidegrázós eseményre a helyeteket erre tudjátok bebiztosítani, ami az eddigi előzményeket ismerve, az ilyen bulik „gyorsan sold-out-os” jellegéből adódóan erősen ajánlott minél hamarabb megtenni. Addig is a megfelelő hangulatba kerüléshez az alábbi szettet ajánljuk: